Cel mai așteptat meci al începutului de an în Liga I Futsal Fortuna e deja istorie! Sala Sporturilor din Deva a găzduit sâmbătă seară super-confruntarea dintre Autoberganmo Deva și CS United Galați.

Autobergamo și United au oferit un spectacol total, spectacol, la care a participat și pubicul prezent la Sala Sporturilor din Deva. După o primă repriză în care a suferit, formația gazdă s-a descătușat după pauză și a tranșat în favoarea sa disputa cu United Galați. În urma acestui succes, Deva a luat o opțiune importantă în lupta pentru locul 1.

Hotărâți să plece neînvinși de la Deva, oamenii lui Florin Ignat s-au grăbit și au deschis scorul după doar cinci minute de joc, prin Andrei Crăciun. Replica formației gazdă a venit imediat, Sasse a fost cel care a adus egalarea. Octavian Cireș a readus însă echipa gălățeană în avantaj, în penultimul minut al primei jumătăți (19).

Autobergamo Deva a ieșit de la cabine hotărâtă să întoarcă spoarta partidei. Iureșul gazdelor a atins intensitatea maximă între minutele 27 și 32, când oamenii lui Victor Acosta Garcia au marcat de patru ori. În ciuda eforturilor, gălățenii, care au jucat inclusiv „5 contra 4”, nu au mai punctat decât o dată.

Golul cinci al gazdelor a fost reușit de Cristi Matei, din lovitură de la 10 metri. Fratele mai mic al lui Florin Matei a revenit astfel cu cu gol în Liga I. Campion cu Imperial WET Miercurea Ciuc sezonul trecut, Cristi Matei a plecat în vară, după desființarea echipei harghitene, în Anglia.

Liga 1 Fortuna continuă mâine, luni, 31 ianuarie, cu partida dintre CFF Clujana Cluj și FK Odorheiu Secuiesc. Marți, în epilogul rundei, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, Luceafărul va primi vizita echipei CFR Timișoara. Partida va fi în direct la Digi Sport.

Liga 1 Fortuna, etapa a II-a a Turului suplimentar: 

Sâmbătă, 29 ianuarie, ora 18:00

Autobergamo Deva – CS United Galați 5-3 (1-2)
Au marcat: Sasse (6), Kusmodi (26), Gavrilă 27), Hinojosa (30), Cr. Matei (32) / Crăciun (4), O. Cireș (19), Araujo (38)
Arbitri: Curta Ovidiu Dan (Târgu Mureș), Boharu Predescu Ionel (Buftea) – Popescu Constantin Daniel (Țicleni)
Observator: Gherman Gabriel (București)

Luni, 31 ianuarie, ora 17:00
CFF Clujana Cluj – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

Marți, 1 februarie, ora 18:00, în direct la Digi Sport
Luceafărul Buzău – CSF CFR 1933 Timișoara

  • echipa Sportul Ciorăști stă în această etapă

Clasament: 1. Autoebrgamo 34 p; 2. CS United 28p; 3. FK Odorheiu Secuiesc 27p; 4 CFR Timișoara 24p; 5. Sportul Ciorăști 12p; 6. Luceafărul Buzău 9p; 7. Clujana Cluj 3p.

Articol de Adi Dobre