Echipa pregătită de spaniolul Marco Lopez a dat lovitura în ultima etapă a Grupei a 8-a a Main Round-ul celei mai importante competiții intercluburi din lume. Condamnată să învingă puternica formație azeră Araz Naxçivan, care avea nevoie de o remiză pentru a se califica mai departe, Autobergamo Deva a reușit imposibilul! Autobergamo a trecut de Araz cu 6-3 (3-1)!

Într-o atmosferă incredibilă creată de publicul din Deva, Autobergamo a făcut spectacol. „A fost un meci extraordinar, unul dintre cele mai frumoase și mai dramatice din toată cariera mea. Nici acum nu îmi vine să cred că am reușit să învingem o echipă de un asemenea calibru, precum Araz Naxçivan. Ghinionul din meciul cu Mostar SG Staklorad, când am pierdut cu 2-3, s-a transformat în noroc. Tot ce am avut, am marcat! Am intrat în teren cu un singur gând, să învingem și să ne calificăm”, a declarat, pentru www.frf.ro, Florin Matei, cel care în confruntarea de sâmbătă seară a marcat trei din cele șase goluri ale campioanei României. „E prima oară, dacă nu greșesc, când o echipă românească se califică în Elite Round-ul UEFA Futsal Cup de pe primul loc din grupă”, a mai spus Florin Matei.

Paulo Ferreira a pus și el umărul la calificarea istorică a echipei Autobergamo Deva printre cele mai bune 16 echipe de club din futsalul mondial, fiind unul dintre cei mai buni oameni ai campioanei noastre. „E o toamnă extraordinară pentru futsalul românesc. Și pentru mine, firește! Naționala s-a calificat la EURO, iar Autobergamo, care dă cei mai mulți jucători primei reprezentative, s-a calificat în Elite Round-ul UEFA Futsal Cup! Sunt impresionat”, a spus internaționalul român de origine portugheză pentru www.frf.ro.

„Suntem bucuroși! Am reușit o performanță mare, mai ales în condițiile în care din Grupa a 8-a mergea mai departe doar prima clasată”, a adăugat și Florin Ignat.

După primele două etape ale Grupei a 8-a, găzduită de Sala Sporturilor din Deva, Autobergamo avea șanse mici de calificare. Araz contabilizase 6 puncte, iar Mostar SG Staklorad, campioana Bosniei, cea care învinsese campioana României cu 3-2 în cel de-al doilea meci, pornea favorită în duelul cu Luxol St Andrews. Campioana Maltei, care lăsase o impresie foarte bună în meciul cu Araz, a reușit surpriza și s-a impus cu scorul de 5-2! La Luxol St Andrews căpitan de echipă e Emil Răducu, nimeni altul decât căpitanul naționalei de futsal a României.

Impulsionați și de rezultatul din meciul dintre Luxol și Mostar, jucătorii de la Autobergamo Deva și-au jucat șansa, iar acum vor evolua în Elite Round-ul UEFA Futsal Cup. Pentru al doilea an consecutiv, futsalul românesc are o reprezentantă în această fază a competiției. Anul trecut, City’US Târgu Mureș juca în Elite Round-ul Ligii Campionilor.

Tragerea la sorți a grupelor Elite Round-ului UEFA Futsal Cup va avea loc săptămâna viitoare la Nyon.

Araz Naxçivan – Autobergamo Deva 3-6 (1-3)
Sala Sporturilor din Deva

Au marcat: Vilela 7:01, Bolinha 30:33, Chovdarov 38:57 / F. Matei 5:22, 18:12, 38:16, Ignat 17:06, Pânzaru 23:15, Toniţa 37:22

ARAZ NAKHCHIVAN: Huseynli – Bolinha, Bastos, Eduardo, Farzaliyev (cpt.). Au mai jucat: Chovdarov, Baghirov, Vilela, Atayev. Antrenor:Alessio Da Silva
AUTOBERGAMO: Toniţa – Pînzaru, C. Matei (cpt.), Obadă, Paulo Ferreira. Au mai jucat: F. Matei, Stoica, Csoma, Ignat, Tacot, Kovacs. Antrenor: Marcos Angulo

Arbitri: Tomasz Frak (Polonia), Ibrahim El Jilali (Olanda)

Clasament Grupa a 8-a
1. Autobergamo Deva 6p
2. Araz Naxçivan 6p
3. Luxol St Andrews 3p
4. Mostar SG Staklorad 3p