După ce a trecut de City’us Tg. Mureş în Supercupa României, Autobergamo a învins campioana şi în campionat, meciul din etapa a II-a, programat la Deva, încheindu-se cu scorul de 7-3 (3-1) în favoarea gazdelor. A fost un succes fără probleme a devenilor, care au fost în permanenţă la cârma jocului.

Alb-vişiniii au condus cu 3-1 la pauză, după ce au avut şi 3-0 pe tabelă, prin reuşitele lui Obadă (5), Paulo Ferreira (9) şi Cr. Matei (9), Cardenas marcând pentru oaspeţi (16). Din păcate, jucătorul oaspeţilor, Cesar Ribeiro, s-a accidentat serios în acest mitan, fiind transportat la spital.

Nuno Coco, aniversare cu o dublă

În partea secundă, tot gazdele au fost vioara întâi, scorul luând proporţii după golurile lui Tacot (26) şi Nuno Coco (30). Cardenas (37) a redus încă o dată din diferenţă, dar Nuno Coco (38) a reuşit dubla chiar în ziua în care a împlinit 35 de ani, transformând un penalty.

Cardenas a realizat hat-trick-ul în minutul 39, dar scorul final  a fost stabilit de Cristi Matei, în ultimul minut, transformând o lovitură de la 10 metri. De remarcat că în tabăra gazdă a revenit în ultimele cinci minute şi Petrişor Toniţa, tânărul goalkeeper fiind recuperat după ruptura de ligamente încrucişate, suferită la începutul anului.

Gherman: "Peste doi ani, sunt sigur că vom conta la titlu"

La final, cei doi antrenori s-au destăinuit, City’us Tg, Mureş şi Autobergamo având obiective diferite în acest sezon.

„Lotul nostru e total schimbat, avem şapte debutanţi şi trei-patru jucători cu experienţă. A fost însă un meci bun, din care avem de învăţat. Obiectivul nostru nu este câştigarea campionatului, ci de a creşte tineri jucători. O să creştem şi în retur o să punem probleme. Generaţia mea e aproape de final şi trebuie să apară şi alţi jucători de futsal români. Peste doi ani, sunt sigur că vom conta la titlu, jucătorii noştri vor creşte în valoare”, a spus antrenorul lui City’us Tg. Mureş, Cosmin Gherman

Ignat: "Ştiam că azi va fi mai greu ca în Supercupă"

Omologul său, Florin Ignat, a declarat: „Important e că am câştigat cele trei derby-uri, chiar dacă la Timişoara am avut şi puţin noroc. Avem o săptămână relativ mai uşoară, apoi urmează alte două jocuri foarte grele, sper ca echipa să se omogenizeze, pentru că sunt mulţi jucători noi. Ştiam că azi va fi mai greu ca în Supercupă, le-au intrat trei jucători importanţi, dar băieţii au înţeles, s-au mobilizat şi e bine că am câştigat”

Referitor la ce va urma, antrenorul devean a spus că este conştient că sezonul va fi dificil. „Multă lume crede că nu ne mai poate opri nimeni, dar aşa credeam şi noi anul trecut. Ne aşteaptă meciuri dificile, finala se va disputa după un sistem mai greu, dar dacă facem ce trebuie şi ne mobilizăm, eu cred că nu vom avea probleme”, a mai spus Ignat. În etapa viitoare, Autobergamo va juca în deplasare, cu KSE Tg. Secuiesc, iar City’us va evolua pe teren propriu, cu Dunărea Călăraşi.