Informatica a sosit la Deva din postura de lider, un rezultat de egalitate fiindu-i suficient echipei lui Robert Lupu pentru a-și păstra fotoliul de lider cu două etape înainte de finalul sezonului regular.

Nevoită să se descurce fără internaționalul Savio, accidentat, Informatica a rămas, încă din primul minut al jocului de la Deva, și fără căpitanul Miloš Simić, eliminat după un fault în postură de ultim apărător. În acel moment scorul era deja 1-0 pentru Autobergamo, care deschisese scorul prin Mimi Stoica după doar 30 de secunde!

Revenire spectaculoasă

În aceste condiții, campioana Autobergamo Deva și-a mărit destul de repede avantajul prin Cristian Obadă și Cristi Matei, dând impresia că victoria va fi doar o simplă formalitate. Informatica Timișoara a reușit însă să revină, iar la pauză Deva avea avantaj de doar un gol. La reluare, trupa selecționerului Robert Lupu a reușit să egaleze, 3-3, moment în care Autobergamo s-a trezit, iar până la final a fost de neoprit. Deva s-a impus cu scorul de 6-3.

Au marcat: Stoica, Obadă, Cristi Matei, Ignat, Tacot și Florin Matei, respectiv Deco și Rakić (de două ori).

„Suntem la mâna noastră”

A fost, așa cum era de așteptat, un meci foarte disputat. Cu atât mai mare e bucuria pentru acest succes, care, iată, ne duce pe primul loc în Liga I. Acum suntem doar la mâna noastră. În plus, ne-am păstrat invincibilitatea și după acest joc. Vreau să mulțumesc publicului din Deva, care a fost fantastic. Nu a tăcut o clipă”, a declarat, pentru www.frf.ro, Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei Autobergamo Deva.
Campioana României are toate șansele să încheie sezonul regulat pe primul loc. În ultimele două runde, Autobergamo va întâlni adversari modești, City’US Târgu Mureș, ultimul loc în Liga I, și Spicom Sfântu Gheorghe, penultima clasată.

„Ne vom bate mai departe”

„Cu Savio și cu Simić în teren sunt sigur că altfel ar fi fost soarta acestui meci. Nu caut scuze, dar e greu când ai un lot restrâns. Chiar și așa am reușit să revenim de la 0-3 la 3-3 și chiar să trecem pe lângă un gol de 4-3! Trebuie să recunosc totuși că Autobergamo Deva a dominat jocul. Noi nu ne-am propus niciun moment să avem o posesie prelungită, pentru că ar fi însemnat risipă de energie. Am pierdut primul loc, dar ne vom bate mai departe”, a spus, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara.

Spectacol la Miercurea Ciuc. Primul succes pentru Spicom

Tot în această rundă, duminică, la Miercurea Ciuc, s-a disputat derby-ul județului Harghita. Cu o sală arhiplină, pentru prima oară de când se joacă futsal la Miercurea Ciuc, nou-promovata Imperial nu i-a dat nici măcar o șansă mult mai titratei FK Odorheiu Secuiesc, de care a trecut cu 6-2! Stranierii aduși în această iarnă la Miercurea Ciuc au făcut din nou diferența. Aceasta a fost cea de-a treia victorie din tot atâtea partide în 2018 pentru gruparea din Miercurea Ciuc.
Au marcat: Alvaro (două), Tankó, Riberio, Pinto, Nuninho, respectiv Szécsi și Máté.
Imperial WET își continuă astfel „misiunea imposibilă” anunțată în iarnă, aceea de a prinde un loc în play-off. Etapa viitoare, ciucanii vor da piept, în deplasare, cu Informatica Timișoara.

Etapa a XVI-a a Ligii I a consemnat și primul succes din acest sezon pentru echipa Spicom Sfântu Gheorghe! Echipa din Covasna a trecut pe teren propriu de City’Us Târgu Mureș.

Etapa a XVI-a a Ligii I:
vineri, 9 martie
Spicom Sfântu Gheorghe – City’US Târgu Mureș 9-4
CS United Galaţi – Muncitorul Reșița 13-2
sâmbătă, 10 martie
CSM Politehnica Iași – Dunărea 2005 Călărași 2-2
duminică, 11 martie
Imperial Wet Miercurea Ciuc – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 6-2
luni, 12 martie
Autobergamo Deva – Informatica Timișoara 6-3

Clasament: 1. Autobergamo 42p; 2. Informatica 41; 3. United 37; 4. Odorheiu Secuiesc 35; 5. Dunărea 21; 6. Imperial Wet 20; 7. Iași 18; 8. Muncitorul 9; 9. Spicom 3; 10. City’US -2

Etapa viitoare, a XVII-a:
vineri, 16 martie, ora 18:00
Spicom Sfântu Gheorghe – CSM Politehnica Iași

duminică, 18 martie, ora 17:00
Informatica Timișoara – Imperial Wet Miercurea Ciuc

luni, 19 martie,
ora 16:00
Muncitorul Reșița – Dunărea 2005 Călărași
ora 18:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galaţi

marți, 20 martie, ora 18:00
City’US Tâgu Mureș – Autobergamo Deva