Liga I la futsal a programat în acest week-end patru partide din etapa a 14-a, o etapă dominată de meciul Autobergamo Deva – CS United Galați, primul mare derby al anului.

În urmă cu o săptămână, profitând de egalul dintre FK Odorheiu Secuiesc și Autobergamo, scor 4-4, CS United Galați trecea pe primul loc al clasamentului și mergea la Deva cu un moral excelent.

Meciul Autobergamo – CS United s-a ridicat la nivelul așteptărilor. O sală plină, un futsal de calitate, arbitraj lăudat de ambele tabere, ratări și goluri frumoase, acestea au fost ingredientele meciului de la Deva.

Gazdele, fără internaționalul Adrian Pânzaru, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, dar cu portughezul André Gomes, noua achiziție, în teren, s-au impus cu 2-1. Absent la meciul de la Odorheiu Secuiesc, internaționalul moldovean Cristian Obadă a fost din nou cel mai bun om al echipei din Deva.

Obadă a marcat ambele goluri pentru echipa pregătită de Nelu Stancea, la primul meci ca antrenor al formației Autobergamo pe teren propriu. Pentru oaspeți a înscris veteranul Viorel Cojoc.

Autobergamo Deva – CS United Galați 2-1 (1-0)

Marcatori: Obadă (11, 27) / Cojoc (39)
Arbitri: Ovidiu Curta (Târgu Mureş)), Liviu Chița (Piteşti) – Marius Trașcă – rezervă (Piteşti)
Observator: Andrei Ioniță (Bucureşti)

„Când ratezi, jocul nu te iartă”

Pentru CS United Galați eșecul de la Deva a fost cel de-al doilea bifat în acest sezon după cel de la Miercurea Ciuc, din etapa a 10-a. Înfrângerea nu îl îngrijorează pe Florin Ignat, antrenorul-jucător al grupării de la Dunăre. „Nu a fost un meci decisiv, ci doar unul de campionat. Suntem supărați că nu am putut obține măcar o remiză, dar suntem bucuroși pentru spectacolul oferit. Meciul a fost un adevărat derby, cu un ritm foarte intens. Publicul a participat și el la spectacol, arbitrajul a fost unul foarte bun. United a jucat bine, dar așa se întâmplă când ratezi mult. Din acest punct de vedere, Autobergamo a fost mult mai pragmatică. Adversarul nu ne-a surprins cu nimic, îl știam foarte bine, dar, repet, când ratezi, jocul nu te iartă, te pedepsește. Un egal ar fi fost mult mai echitabil”, a declarat, pentru www.frf.ro, Florin Ignat.

Echipa a jucat slab, dar, cunoscându-i pe băieți, sunt convins că altfel vor juca în derby-ul cu United Galați”, spunea, la finalul meciului de la Odorhei din etapa precedentă, Doru Popa, președintele grupării din Deva. Iar Autobergamo a tranșat în favoarea sa derby-ul cu United! „A fost greu, foarte greu, un meci echilibrat, dar pe care în cele din urmă l-am câștigat. Ne-a lipsit mult Adrian Pânzaru, un jucător esențial. E adevărat, a revenit după suspendare Cristian Obadă, a venit și André Gomes, dar absența lui Pânzaru a dat cumva planurile tactice peste cap. Suntem mulțumiți de rezultat, de atitudinea băieților, de faptul că am jucat din nou cu sala plină. La primul său meci, venit de doar patru zile, André Gomes a arătat că are valoare. Ne-a ajutat foarte mult”, a declarat, pentru www.frf.ro, Doru Popa, președintele echipei din Deva.

Succesul în fața gălățenilor e primul pentru Autobergamo Deva cu Nelu Stancea antrenor principal. Venit de la Futsal Poli Iași în această iarnă, fostul internațional și selecționer al primei noastre reprezentative a debutat pe banca tehnică a fostei campioane la Odorheiu Secuiesc, etapa trecută, cu o remiză, 4-4.

Dunărea Călărași a urcat pe locul patru

Tot în această rundă, Futsal Club Dunărea Călărași s-a impus în deplasare în fața ultimei clasate, CFF Clujana, scor 7-2. În urma acestui rezultat și profitând de înfrîngerea echipei Informatica Timișoara, 1-2 acasă cu FK Odorheiu Secuiesc, Dunărea Călărași, echipă pregătită de Marian Șotârcă, a trecut pe locul patru în clasament.

Ultimul meci al rundei cu numărul 14 s-a jucat duminică seară la Vicovu de Jos. Într-un derby al nou-promovatelor, Bukovina Vicov și SCM Gloria Buzău au oferit un spectacol cu 12 goluri. Câștig de cauză a avut formația Gloria Buzău, care s-a impus cu 9-3. A fost cea de-a patra victorie stagională pentru gruparea buzoiană, care a egalat la puncte Futsal Poli Iași.

Liga I la futsal va lua o scurtă pauză. Săptămâna viitoare, naționala României va disputa două meciuri-test în compania Italiei, una dintre forțele futsalului european și mondial. Meciurile sunt programate în zilele de 4 și 5 februarie, de la ora 18.00, la Piatra-Neamț. După acțiunea primei reprezentative urmează etapă de Cupa României.

Rezultatele etapei 14:

Informatica Timișoara – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 1-2 (0-1)
Autobergamo Deva – CS United Galaţi 2-1 (1-0)
CFF Clujana Cluj – Futsal Club Dunărea Călărași 2-7 (2-4)
Bukovina Vicov – SCM Gloria Buzău 3-9 (1-3)

*Partida Futsal Poli Iași – Imperial WET Miercurea Ciuc a fost amânată.

Clasament: 1. Autobergamo Deva 33p; 2. CS United Galaţi 31p; 3. Imperial WET Miercurea Ciuc 28p; 4. Futsal Club Dunărea Călărași 27p; 5. Informatica Timișoara 24p; 6. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 24p; 7. Futsal Poli Iași 13p; 8. SCM Gloria Buzău 13p; 9. Bukovina Vicov 3p; 10. CFF Clujana Cluj 0p

Meciurile etapei viitoare (15-16 februarie):

Futsal Poli Iași – Informatica Timișoara
Imperial WET Miercurea Ciuc – CFF Clujana Cluj
Futsal Club Dunărea Călărași – Bukovina Vicov
SCM Gloria Buzău – Autobergamo Deva
CS United Galaţi – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

CSM Târgu Mureș, încă un pas spre Liga I

Eșalonul doi al futsalului românesc a programat în acest week-end meciurile etapei a 10-a, în care a continuat duelul de la distanță dintre primele două clasate, CSM Târgu Mureș și Fortius Buzău. Fostă prim-divizionară, KSE Târgu Secuiesc ține aproape de cele două și așteaptă pașii greșiți ai acestora.

CSM Târgu Mureș s-a impus în duelul cu Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț, trupa pregătită de Lucian Nicușan bifând astfel a șaptea victorie în opt etape. „Am făcut încă un pas spre Liga I. Victoria e una care ne menține moralul foarte sus, ceea ce e esențial în lupta pentru promovare”, a spus Lucian Nicușan. Pentru CSM Târgu Mureș urmează un meci în deplasare, cu Pro-Tineret Sighișoara, ultima clasată, de care trupa lui Nicușan a trecut în tur cu 12-4.

Etapa a 10-a:

C.S. KSE Târgu Secuiesc – Pro-Tineret Sighișoara 24-3
AS Inter Gheorgheni – Fortius 2014 Buzău 5-8
CSM Târgu Mureș – Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț 7-3

*Partida Pro Academy Falticeni – Kereszthegy Remetea a fost amânată
*CS United 2 Galați stă în această rundă

Clasament: 1. CSM Târgu Mureș 21p; 2. Fortius 18p; 3. KSE Târgu Secuiesc 16p; 4. United 2 Galați 12p; 5. Futsal Ceahlaul 9p; 6. Kereszthegy Remetea 7p; 7. AS Inter Gheorgheni 6p; 8. Pro-Tineret 3p

Etapa viitoare, a 11-a (3 februarie):

duminică, 3 februarie
ora 14:00: Kereszthegy Remetea – United 2 Galați
ora 15:00: Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț – AS Inter Gheorgheni
ora 17:00: Pro-Tineret Sighișoara – CSM Târgu Mureș

*CS KSE Târgu Secuiesc stă în această rundă
*Partida Fortius 2014 Buzău – Pro Academy Fălticeni a fost amânată

 

Articol de Adi Dobre