Cupa României la futsal programează în acest week-end meciurile din optimile de finală, fază a competiției în care sunt prezente și echipele din Liga I. Pentru formațiile din eșalonul secund este un prilej de a arăta ce pot, de a-și mulțumi fanii, de a se face cunoscute.

Prima divizionară secundă care va intra în luptă e AS Inter Gheorgheni, care va primi vizita echipei SCM Gloria Buzău, nou-promovată în Liga 1. La primul lor an în prima ligă, buzoienii s-au descurcat onorabil. După 14 etape, Gloria e pe locul 8, cu 13 puncte, la egalitate cu mult mai titrata Futsal Poli Iași, echipă cu care a remizat în deplasare, scor 3-3, furnizând una dintre surprizele actualului sezon.

Adversarii de la AS Inter Gheorgheni sunt conștienți de valoarea buzoienilor și îi tratează pe aceștia cu respect. „Trebuie să fim realiști, pornim cu șansa a doua. Gloria Buzău e o echipă tare, a dovedit asta. Ne vom lupta însă pentru șansa noastră, pentru că avem o șansă să avansăm în competiție, să repetăm performanța de anul trecut, atunci când am ajuns în sferturile de finală ale Cupei României. Cu excepția a doi jucători, care sunt acidentați de ceva vreme, antrenorul Zsolt Nagy are la dispoziție cel mai bun lot. Cel important pentru noi e să facem un joc bun, să ieșim de pe teren cu fruntea sus indiferent de adversar”, a declarat Laszlo Kemenes, președintele echipei AS Inter Gheorgheni.

Deși de obicei își dispută meciurile de pe teren propriu la Lăzarea, într-o sală de 300 de locuri, AS Inter va juca partida cu SCM Gloria Buzău la Gheorgheni. „E o sală ceva mai mică. Pentru că această confruntare reprezintă cu adevărat un eveniment, suntem siguri că oamenii vor veni la sală. La meciurile echipei noastre, intrarea e liberă. La fel va fi și acum. Vom încerca totuși cu această ocazie să strângem fonduri pentru a ajuta un copilaș nou-născut, care a venit pe lume cu probleme la inimă. Spectatorii pot dona oricât, important e să ajutăm”, a mai spus Laszlo Kemenes.

Iată programul meciurilor din optimile de finală ale Cupei României la futsal:

sâmbătă, 9 februarie
ora 17:00: Imperial Wet Miercurea Ciuc (L1) – Informatica Timișoara (L1)
ora 18:00: AS Inter Gheorgheni (L2) – SCM Gloria Buzău (L2)

duminică, 10 februarie
ora 14:00: Kereszthegy Remetea (L2) – Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț (L2)
ora 15:00: Bukovina Vicov (L1) – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc (L2)
CFF Clujana Cluj (L1) – Autobergamo Deva (L1)

ora 17:00: CSM Târgu Mureș (L2) – Futsal Poli Iași (L1)
ora 17:30: Fortius 2014 Buzău (L2) – Futsal Club Dunărea Călărași (L1)

luni, 11 februarie, ora 17:00
KSE Târgu Secuiesc (L2) – CS United Galaţi (L1)

Articol de Adi Dobre