arbitru futsal Liviu Chita

Liviu Chiţa, promovat anul trecut pe lista FIFA, va arbitra vineri seară în cea mai importantă competiţie la nivel de cluburi din Europa, UEFA Futsal Champions League. Acesta a fost delegat la partida Barcelona – Phristina (Kosovo), alături de un alt român Daniel Deca.

Pentru argeşean, este al doilea meci din Champions League în care va arbitra, după ce anul trecut, în noiembrie, a fost delegat la meciul din Turul I preliminar desfăşurat în Muntenegru, între campioana ţării gazdă Titograd și cea a Italiei, Pesaro, oaspeţii impunându-se cu 6-0. Meciul de la Barcelona de vineri seară face parte din Round of 32, al doilea tur al UEFA Futsal Champions League. Restul meciurilor se vor juca sâmbătă, iar echipele calificate se vor întâlni în șaisprezecimi, în februarie.

Piteşteanul oficiază atât în campionatul intern, cât şi la meciurile internaţionale, însă speranţa sa este să fluiere în Final-Four-ul Champions League şi la un turneu final european sau mondial.

„Fiecare meci pe care îl arbitrez este pentru mine ca o finală și de fiecare dată fac totul ca meciul să iasă foarte bine. 2020 a fost primul meu an pe lista FIFA, așteptam de mult momentul, dar din cauza pandemiei tot futsalul mondial a fost blocat și după o perioadă de 7 luni de pauză totală s-au reluat campionatele și competițiile internaționale. Am avut onoarea de a debuta în Champions League cu meciul din prima etapă dintre Titograd și Pesaro. Sunt foarte mândru de munca mea și de realizările mele ținând cont că după 15 ani de arbitraj am ajuns la cel mai înalt nivel. Asta înseamnă ani de muncă, antrenamente, sacrificii, week-end-uri pierdute prietenii adevărate legate de-a lungul anilor… Satisfacția este supremă ajungând la un asemenea nivel şi nu se compară cu nimic. Doresc să fiu din ce în ce mai bun la fiecare meci arbitrat, astfel încât să pot ajunge să arbitrez un Final Four al Ligii Campionilor, să arbitrez la un Campionat European… Ţelul meu suprem acum este să ajung în fazele finale ale competițiilor europene sau chiar la un Campionat Mondial” a declarat Liviu Chiţa înainte de meciul de Champions League de la Barcelona.

Articol de Silviu Mihai