Șase formații, Dunărea 2005 Călărași, Șoimii Șimand, Autobergamo Deva, Pro-Tineret Sighișoara, CS United Galați și Imperial WET Miercurea Ciuc, vor lupta pentru trofeu, competiția anunțându-se a fi una deosebit de interesantă și de spectaculoasă.

Cele șase echipe prezente la turneul de la Arad au fost împărțite în două grupe. Câștigătoarele celor două grupe se vor lupta luni, 26 martie, cu trofeul pe masă!

„O onoare și un vis împlinit”

„Găzduirea acestui turneu final reprezintă o onoare pentru noi și, în același timp, un vis împlinit! Noi, cei de la Șoimii Șimand am participat și anul trecut la Cupa României rezervată echipelor U19, dar nu am ajuns la turneul final. Acum am reușit! E primul turneu de futsal organizat de Arad, oraș în care acum mulți ani s-a jucat futsal de Liga I. Încercăm noi, cei de la Șimand, să readucem futsalul pe harta futsalului românesc”, a declarat, pentru www.frf.ro, profesorul Daniel Constantin Mărcuș, antrenorul echipei Șoimii Șimand și organizatorul Final Six-ului Cupei României din acest an.

În lipsa unei săli la Șimand, echipa Șoimii e nevoită să-și dispute meciurile la Arad. „Copiii sunt toți din Șimand. Și noi, antrenorii, eu adică și secundul Dumitru Buruiană. Avem promisiunea că se va construi. Până atunci vom juca la Arad, unde ne simțim foarte bine”, a mai spus Daniel Constantin Mărcuș.

„Acum câțiva ani aveam 9 echipe, acum avem 28 de echipe de juniori”

Cupei României U19 la futsal se află la cea de-a doua ediție. Anul trecut, turneul final s-a disputat la Târgu Secuiesc și a fost cucerit de echipa Informatica Timișoara.

„Precedenta ediție a Cupei României U19 a reprezentat un succes, iar asta ne-a ambiționat. Pentru că echipele participante la ediția 2017-2018 a Cupei României și-au dorit mai multe meciuri în timpul sezonului, vom avea la turneul final de la Arad șase echipe și nu opt ca anul trecut la Târgu Secuiesc. Aradul reprezintă o premieră în privința turneelor finale, dar ne bucurăm să ducem futsalul acolo, în Vest, unde a existat echipă de Liga I la începuturile futsalului în România. Sperăm să punem umărul astfel la revenirea futsalului în această zonă. Turneul final de la Arad e important pentru noi, pentru că vrem să dezvoltăm în continuare acest sport extraordinar. Acum câțiva ani aveam 9 echipe, acum avem 28 de echipe de juniori! Ne dorim să descoperim jucători apți pentru naționala U19 a României, care, iată, tocmai ce a jucat finala puternicului turneu de la Vsetín, Cehia, și care la anul va intra în focurile calificărilor pentru Campionatul European de futsal rezervat acestei categorii de vârstă”, a declarat pentru www.frf.ro, Cristian Vornicu, președintele Comisiei de Fotbal în Sală din cadrul Federației Române de Fotbal, care a continuat: „Turneul final de la Arad se anunță a fi o competiție de înaltă ținută. Mă bucur să descopăr că munca la nivelul juniorilor dă roade. Sunt centre, precum Deva, Călărași, Galați, Sighișoara, Miercurea Ciuc, unde se lucrează cu interes. E foarte important pentru viitorul futsalului românesc”.

Turneu final se va desfășura în perioada 23-26 martie

Grupa A
Șoimii Șimand, Autobergamo Deva, Imperial WET Miercurea Ciuc

Grupa B
CS United Galați, Dunărea Călărași, Pro-Tineret Sighișoara

Iată programul competiției:

vineri, 23 martie
ora 17:00
Autobergamo Deva – Șoimii Șimand
ora 19:00
Pro-Tineret Sighișoara – Dunărea 2005 Călărași

sâmbătă, 24 martie
ora 17:00
Imperial WET Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva
ora 19:00
CS United Galaţi – Pro-Tineret Sighișoara

duminică, 25 martie
ora 15:00
Dunărea 2005 Călărași – CS United Galaţi
ora 17:00
Șoimii Șimand – Imperial WET Miercurea Ciuc

luni, 26 martie
Finala