Meciul este așteptat cu un interes enorm în Harghita, organizatorii de la Miercurea Ciuc mizând pe o sală plină la ora jocului.

În tur, FK Odorhei, echipă pregătită de Zoltan Jakab, s-a impus cu 7-4 (3-0). De această dată, însă, datele problemei s-au schimbat! Echipa din Miercurea Ciuc a reușit în această iarnă transferul a opt jucători străini de mare calitate, jucători care și-au arătat clasa în cele trei meciuri oficiale din 2018, unul în campionat și două în Cupa României. În plus, în noua componență, Imperial WET și-a învins rivala din Odorhei într-o partidă amicală disputată la Gheorgheni în luna ianuarie, scor 5-2.

„Lumea va avea ce vedea!”

Această confruntare este, într-adevăr, un mare derby pentru județul nostru, pentru futsalul din Liga I. Partida se anunță una foarte interesantă mai ales că Imperial WET Miercurea Ciuc s-a întărit. Noi avem un lot destul de restrâns. Pentru jocul de la Ciuc nu vom putea conta nici pe Szabolcs Mánya, accidentat. Biró Attila are și el probleme, fiind incert”, a declarat, pentru www.frf.ro, Zoltan Jakab, antrenorul echipei FK Odorheiu Secuiesc și cel mai titrat tehnician din futsalul românesc.

Jakab spune că meciul de duminică e mult mai important pentru rivalii de la Miercurea Ciuc: „Imperial WET nu are voie să greșească, altfel nu va mai avea nicio șansă la play-off. E obligată să învingă. Pentru noi, următorul meci, de acasă, cu CS United Galați, e unul cel puțin la fel de important. Nu mai putem aspira la unul dintre primele două locuri, așa că încercăm să terminăm sezonul regular pe locul trei. Noi am greșit în meciul de la Iași, din Cupă, când am pierdut și am ratat astfel șansa de a continua lupta pentru un loc în Final Four-ul Cupei României. Înfrângerea din campionat cu Deva, 1-7, de acasă, a fost un accident. Diferența a fost mult prea mare. Totuși, să nu uităm că Autobergamo are zece jucători de echipă națională. Noi… Așa cum am mai spus, avem un lot restrâns. E greu să faci față cu doar 6-7 jucători”.

Tehnicianul echipei din Odorheiu Secuiesc e convins că duminică la Miercurea Ciuc va fi un adevărat spectacol: „Fanii noștri vor fi prezenți alături de noi, ca de obicei. Lumea va avea ce vedea”.

„Ne așteaptă un meci foarte greu”

Pentru Lorand Szöcs, antrenorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc, partida de duminică va fi una specială. În vârstă de 40 de ani, Lorand Szöcs s-a numărat, ca jucător al echipei din Odorheiu Secuiesc, printre pionierii futsalului din România. Originar din Târgu Mureș, Szöcs s-a stabilit de ani buni la Odorhei, unde a evoluat până în vara anului trecut, când a acceptat provocarea de a antrena nou-promovata Imperial WET.

Ne așteaptă un meci foarte greu. Asta și pentru că, în ceea ce ne privește, nu avem voie să facem vreun pas greșit dacă dorim să continuăm până în ultima clipă lupta pentru un loc în play-off. Trebuie să câștigăm pentru a continua lupta. Pentru adversari, confruntarea de duminică nu e la fel de importantă. Ei vor încheia oricum în primele patru sezonu regular, având asigurată prezența în play-off”, a spus, pentru www.frf.ro, Lorand Szöcs, antrenorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc.

„Băieții sunt motivați”

Lorand Szöcs a continuat: „Pentru mine e un meci special, asta e clar. Am jucat la Odorhei încă de la începuturile futsalului acolo, de la începuturile futsalului în România. Am plecat apoi. Am jucat la Târgu Mureș, orașul meu natal, la Deva, la Sfântu Gheorghe, apoi m-am întors la Odorheiu Secuiesc. Aici m-am însurat, aici am familia. Duminică va fi un meci tare”.

Venit în vară ca antrenor-jucător, Lorand Szöcs a anunțat după sosirea celor opt stranieri în această iarnă că nu va mai juca. „E mai bine așa”, a spus el. Tehnicianul echipei ciucane nu are probleme de lot pentru meciul de duminică: „Toți băieții sunt foarte bine, sunt motivați. Moralul echipei e unul foarte bun. După trei victorii din tot atâtea partide în 2018 nici nu poate fi altfel! Așteptăm ca sala să fie plină duminică, mai ales că și FK Odorheiu Secuiesc va avea galeria sa.”