Spaniolul Álvaro de Luis Yubero, component al campioanei Imperial WET Miercurea Ciuc, a fost desemnat de către AFAN (Asociatia Fotbaliştilor Amatori si Nonamatori din România) drept cel mai bun jucător de futsal din România în sezonul 2018-2019!

Álvaro, 31 de ani, a primit premiul pentru cel mai valoros jucător de futsal din România în cadrul Galei Premiilor AFAN ce a avut loc marți seară.

Pentru Álvaro și pentru Imperial WET MIercurea Ciuc sezonul 2018-2019 a fost unul de vis, gruparea harghiteană reușind să cucerească în premieră titlul de campioană a României, la doar doi ani de la promovarea pe prima scenă, producând una dintre cele mai mari surprize din istoria futsalului românesc.

„Trofeul de cel mai bun jucător de futsal din România este onorant pentru mine, dar și pentru Imperial WET Miercurea Ciuc. Este în același timp o recunoaștere a efortului depus într-un an pe care, cu siguranță, nu îl voi uita vreodată. A fost un an de vis. Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat, dar în primul rând sunt recunoscător echipei mele, președintelui și familiei, care m-au susținut necondiționat”, a spus Álvaro de Luis Yubero.

Sosit în futsalul românesc în urmă cu aproape doi ani, când a semnat cu Imperial WET Miercurea Ciuc, Álvaro a devenit în scurt timp om de bază al echipei harghitene și unul dintre cei mai valoroși jucători din Liga 1. Fost jucător, printre altele, la Caja Segovia, FK Era-Pack Chrudim și Győri ETO Futsal Club, Álvaro mai spune că premiul primit din partea AFAN vine într-un moment foarte bun: „Peste o săptămână vom debuta în UEFA Futsal Champions League. Premiul primit din partea AFAN e o motivație în plus pentru ceea ce ne așteaptă la Atena”.

Imperial WET face parte din Grupa C a turului preliminar al Ligii Campionilor, alături de Blue Magic FC – campioana Irlandei, Futsal Minerva – campioana Elveției și de AEK Atena – campioana Greciei, ultima fiind gazda acestei grupe.

Articol de Adi Dobre