Foto: Facebook United Galați

Cupa României la futsal și-a stabilit în acest week-end componența Final Four-ului. În urma partidelor din sferturile de finală, careul de ași al Cupei României e format din Futsal Dunărea Călărași, CSM Târgu Mureș, CS United Galați și Autobergamo Deva.

Bătălia pentru Final Four a început la Călărași, cu meciul dintre Futsal Dunărea și FK Odorheiu Secuiesc. Meciul a demarat spectaculos, cu un gol marcat de oaspeți, în secunda 43, prin Szabolcs Manya. Trupa lui Marian Șotârcă, una dintre revelațiile actualului sezon, a trecut însă imediat la conducerea jocului, a turat motoarele la maximum, iar după zece minute conducea cu 4-1! În ciuda faptului că formația oaspete a dat o replică bună, Dunărea nu a mai cedat inițiativa până la final. „Știam ce pot acești băieți și am avut încredere în ei. E una dintre cele mai importante victorii din ultima vreme. Suntem în Final Four, iar asta ne face să visăm frumos”, a declarat Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al echipei Futsal Dunărea Călărași.

Liga 2 va avea, în premieră, o echipă în Final Four. Duelul dintre divizionarele secunde Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț și CSM Târgu Mureș a fost adjudecat de formația oaspete. La capătul unui meci spectaculos, liderul din Liga 2 și-a trecut în cont al treilea succes stagional în fața rivalilor de la Piatra-Neamț. Ardelenii au rezolvat ecuația calificării încă din prima repriză și au gestionat perfect a doua parte a meciului, atunci când nemțenii au dat semne de revenire.

„Prezența în sferturile de finală ale Cupei României reprezintă un eveniment pentru echipa noastră, chiar dacă nu a fost prima calificare în această fază a competiției. Din păcate, ne-am oprit aici, dar trebuie să recunoaștem că am pierdut în fața unei echipe mai bune. Poate cu puțin mai multă atenție, cu mai multă concentrare, am fi putut avea o șansă în plus. Am avut la acest meci cu CSM Târgu Mureș cea mai mare asistență de până acum. Aceasta e victoria noastră, faptul că reușim să aducem oamenii la futsal, să mediatizăm acest sport extraordinar”, a declarat Gabriel Bucur, antrenorul echipei Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț.

Și Galațiul e în semifinale

CS United Galați, vicecampioana României ultimilor doi ani, a învins în deplasarea de la Buzău, 4-1 cu SCM Gloria. După peripețiile din optimi, atunci când au trecut cu emoții de KSE Târgu Secuiesc, gălățenii au abordat mult mai deciși confruntarea de la Buzău. „Nu a fost însă ușor! Am dat gol atunci când mai erau opt secunde până la pauză. Nu s-a pus însă problema învingătoarei. Important e că am ajuns acolo, iar în Final Four orice e posibil”, a spus Florin Ignat, antrenorul jucător al echipei CS United Galați.

„Finala din sferturi”, așa cum a fost denumită confruntarea dintre Autobergamo Deva și Imperial WET Miercurea Ciuc, a întrecut orice așteptări. La capătul unui meci fantastic, plin de dramatism, decis la loviturile de departajare, Autobergamo Deva s-a calificat în Final Four. Oaspeții au avut șansa să tranșeze disputa în favoarea lor în mai multe rânduri, inclusiv cu 12 secunde înainte de finalul prelungirilor, când au beneficiat de o lovitură de la 10 metri, irosită însă de Deco.

La loviturile de departajare diferența a fost făcută de Stefan Rakici, care a ratat trimțând pe lângă poartă!

„Așa cum spuneam și înainte de meci, nu e un capăt de țară ratarea calificării în Final Four. Mergem mai departe. Important este că oamenii au văzut cât de frumos e acest sport”, a spus Walter Gorbe, finanțatorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc.

Rezultatele sferturilor de finală ale Cupei României:

Futsal Dunărea Călărași (L1) – FK Odorheiu Secuiesc (L1) 7-4 (4-2)

Marcatori: Yanez Galan (5, 11), Paulo Pinto (6), Cesar Ribeiro (8), Thyago Monteiro (25), Rodrigo Coelho (32, 40) / Szabolcs Manya (1), Tamas Miklos (20, 23), Barna Szecsi (36)

Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț (L2) – CSM Târgu Mureș (L2) 3-9 (0-5)

Marcatori: Ionuț Zaharia (21), Robert Grigoriță (24, 30) / Iszlai Richard (3, 11, 15, 37, 39), Szocs Laszlo (9, 18), Andrei Nistor (autogol 25), Vlad Țipău (32)

SCM Gloria Buzău (L1) – CS United Galați (L1) 1-4 (0-1)

Marcatori: Bălan (30) / Crăciun (20, 24), Petică (25), Cireș (33)

Autobergamo Deva (L1) – Imperial WET Miercurea Ciuc (L1) 6-5 (0-1; 2-2; 3-3; 3-2 după executarea loviturilor de departajare)

Marcatori: Sase (34, 3, 41) / Duque (14), Fl. Matei (24), Rakici (47)

Lovituri de departajare: Sase – a transformat, Paulo Ferreira – a transformat, Varela – a transformat / Deco – a transformat, Rakici – a ratat, Florin Matei – a transformat

Articol de Adi Dobre