Romania fotbal pe plaja

Naționala României și-a aflat adversarii pe care îi va întâlni în drumul spre promovarea în Divizia A din Liga Europeană de fotbal pe plajă.

Tricolorii vor juca într-o grupă alături de Anglia, Bulgaria și Norvegia, în perioada 6-9 septembrie, la Alghero, în Italia. Pentru singurul loc rămas disponibil în Divizia A, pentru anul 2019, mai luptă alte patru selecționate, care formează o a doua grupă: Germania (locul 12, ultimul, în Divizia A), Kazahstan, Ungaria și Moldova.

Formația care va lua startul în Divizia A în noul sezon al Ligii Europene de fotbal pe plajă va fi decisă în urma unui meci decisiv între câștigătoarele celor două grupe.

Până acum, în Divizia B, România a câștigat o grupă în care le-a învins pe Serbia, 7-5 după lovituri de departajare, și pe Estonia, 4-2.

Cea mai bună echipă din Divizia B în urma turneului din septembrie, mai exact ea care reușește să promoveze sau, în cazul în care Germania se va menține în Divizia A, finalista jocului de baraj, va fi prezentă la Jocurile Europene de la Minsk 2019.