Echipa feminină de fotbal Vasas Odorheiu Secuiesc s-a despărțit la începutul acestei săptămâni de antrenorul Alexandru Andrași, cel care s-a aflat pe bancă la cel mai mare succes din istoria grupării harghitene, Cupa României ediția 2018-2019.

A fost o decizie luată de comun acord. Îi mulțumim antrenorului Alexandru Andrași pentru tot ceea ce a făcut aici la Odorheiu Secuiesc și îi urăm mult succes în continuare”, au anunțat oficialii echipei Vasas.

Mă bucur pentru ceea ce am realizat la Odorheiu Secuiesc. Cupa României ar fi trebuit să fie doar un început pentru mine ca antrenor la Vasas, dar, din păcate, deși mi-am dorit să continui, nu s-a putut. Am plecat cu mândria de a reuși o performanță extraordinară cu o echipă de fete foarte talentate și foarte dedicate”, a declarat Alexandru Andrași, 54 de ani, „secund” la echipa națională a României și antrenor cu licența UEFA PRO.

Oficialii grupării harghitene au anunțat joi numele noului antrenor. Acesta este maghiarul Attila Vágó, 60 de ani. Vágó, care și-a început cariera de antrenor la doar 26 de ani, a mai antrenat în Harghita echipele de băieți ale celor de la FC Odorheiu Secuiesc și FK Csíkszereda Miercurea Ciuc. A fost de asemenea antrenor al naționalei feminine a Ungariei.

Pe antrenorul Attila Vágó îl cunoaștem foarte bine. În perioada când pregătea echipa de băieți a orașului nostru venea la antrenamentele și meciurile fetelor. Pot spune că a fost chiar un fel de director tehnic al echipei Vasas în returul sezonului 2015-2016”, a precizat László Béla, președintele echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Fanny Vágó, fiica noului antrenor al echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, este una dintre cele mai emblematice jucătoare ale naționalei Ungariei! Fanny este campioană a României cu Olimpia Cluj, alături de care a participat în Liga Campionilor!

Articol de Adi Dobre