Formația din Bănie a anunțat startul acțiunilor de selecție pentru crearea echipei de fotbal feminin Under 15 a clubului.

Acțiunea destinată jucătoarelor sub 15 ani va avea loc duminică, 26 ianuarie, începând cu ora 15:30, pe stadionul ”Aripile” din Craiova.

Echipa de fotbal feminin U15, condiție obligatorie pentru participarea în Liga 1

Universitatea Craiova devine primul club din Liga 1 care demarează pregătirile pentru formarea lotului de 20 de jucătoare Under 15, condiție necesară pentru obținerea licenței de participare în prima divizie începând cu sezonul 2020/2021.

Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de Comitet Executiv din 3 iulie 2019, urmând a intra în vigoare începând cu sezonul competițional 2020/2021.

Echipele au și posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competițiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin.

Prin această decizie, Federația Română de Fotbal dorește continuarea dezvoltării fotbalului feminin prin reforme care să ofere fetelor din România șansa de a practica acest sport într-un cadru care să crească nivelul competițiilor și să aducă beneficii pe termen lung echipelor naționale.

Mai multe informații AICI!