În urma tragerii la sorți a grupelor preliminarii de vineri, de la Nyon, ”U” Olimpia Cluj va juca în Grupa 6, găzduită de echipa ucraineană WFC Zhytlobud-1 Kharkiv (Harkov) și din care mai fac parte Cardiff Met. Ladies F.C., campioana Țării Galilor, și Birkirkara F.C., campioana Maltei.

Meciurile de la Harkov se vor disputa în zilele de 7, 10 și 13 august 2018. Din cele zece grupe preliminare se califică în faza următoare a UEFA Women’s Champions League echipele aflate la final pe primul loc. Echipa ce va încheia pe locul secund va mai avea o șansă. Cele mai bune două locuri secunde obțin și ele biletele pentru „16-imile” competiției.

Campioana României va debuta în Grupa 6 de la Harkov în chiar primul meci, pe 7 august, atunci când ”U” Olimpia Cluj va da piept cu galezele de la Cardiff Met. Ladies F.C.

Trei zile mai târziu, ”U” Olimpia va întâlni campioana Maltei, Birkirkara F.C., iar în ultima partidă va disputa, probabil, cel mai greu meci, în compania gazdelor, WFC Zhytlobud-1 Harkov.

„Este o grupă strânsă cu echipe de o valoare apropiată. Va fi greu, dar echipa care o să fie mai concentrată o să meargă mai departe. Sper să fim noi”, a spus Ioana Bortan, căpitanul echipei ”U” Olimpia Cluj, pentru site-ul oficial al grupării ardelene.

„Este o grupă dificilă, se putea și mai bine, dar se putea și mai greu. Dacă echipa din Malta nu poate emite pretenții, însă poate încurca pe oricine, celelalte echipe au clar ca obiectiv calificarea. În acest moment Țara Galilor, care are în componență și jucătoare de la Cardiff, este pe primul loc în preliminariile Campionatului Mondial, într-o grupă cu Anglia și Rusia. Echipa din Ucraina este de asemenea una puternică, anul trecut a fost Kharkiv-2 la noi, orașul are două echipe, ambele foarte bune. Este un oraș cu tradiție în fotbalul feminin, acum fiind țară gazdă sigur își doresc foarte mult calificarea. Același lucru ni-l dorim și noi. Clar, adversarii ni-i cunoaștem bine, sunt jucătoare care anul trecut au jucat la Kharkiv-2, acum vor juca aici. Așa că nu avem surprize din partea lor, probabil nici noi față de ei. Vor fi meciuri tari, echipa care va fi mai bine pregătită și care va avea jucătoarele valide și în formă va obține calificarea”, a declarat antrenorul Mirel Albon, pentru site-ul oficial al ”U” Olimpia Cluj.

„Ne așteaptă o deplasare lungă, chiar acum ne-am uitat pe hartă și am calculat care este distanța. Nu prea avem soluții cu avionul, astfel vom face deplasarea cu autocarul. Trebuie să găsim o soluție și pentru cazare pentru ca jucătoarele să aibă parte de un confort cât mai mare. Din punct de vedere al grupei, este una echilibrată, probabil că bătălia pentru primul loc se va da în trei, între noi, Kharkiv și Cardiff. Am jucat și cu Birkirkara înainte, nu cunosc valoarea echipei la momentul de față, însă consider că va fi o luptă echilibrată. Am evitat unii din adversarii dificili, desigur că ne puteau pune probleme. Mă refer aici în principal la prietenii noștri de la MTK, mi-am dorit să nu picăm cu ei pentru a avea niște partide amicale și pentru a continua un parteneriat îndelungat pe care îl avem pe ei. Sper să ne întărim lotul, avem în vedere șase transferuri, noile achiziții pentru cupele europene. Sunt mulțumit pentru grupa în care am căzut, totul depinde de fete și de noi, să avem forma maximă la ora jocurilor. Sper să confirmăm faptul că suntem cap de serie și, cu întăririle pe care le aducem, să ajungem cât mai sus în fazele europene”, a declarat președintele Alin Cioban, pentru site-ul campioanei ”U” Olimpia Cluj.