Foto: Gábor István

Echipa feminină de fotbal „U” Olimpia Cluj a pierdut miercuri, pe teren propriu, partida cu KSK Lanchkhuti, scor 0-1, meci contând pentru turul 2 preliminar al UEFA Women’s Champions League.

Chiar dacă pornea cu prima șansă, având inclusiv avantajul terenului propriu, „U” Olimpia Cluj nu a putut trece de campioana Georgiei, care, în primul tur preliminar, reușise să o învingă, tot în deplasare, pe vicecampioana Kazakhstanului, FC Okzhetpes, scor 2-1 după prelungiri.

Deși a dominat partida, trupa pregătită de Iulian Szekely a trebuit să se recunoască învinsă de o echipă foarte bine organizată, determinată și, în același timp, norocoasă.

Singurul gol al partidei a fost reușit de Khatia Tchkonia, atacantul echipei KSK Lanchkhuti și al echipei naționale a Georgiei, în minutul 68. Khatia Tchkonia a fost cea care a marcat ambele goluri pentru campioana Georgiei și în confruntarea din primul tur preliminar. Fostă jucătoare a echipelor Dinamo Tbilisi, Trabzonspor și Konak Belediyespor, Khatia Tchkonia s-a numărat, alături de portarul Tatia Gabunia, 20 de ani, printre cele mai bune jucătoare de pe teren.

„U” Olimpia Cluj își încheie astfel prematur cel de-al 11-lea sezon consecutiv în Liga Campionilor.

„U” Olimpia Cluj – KSK Lanchkhuti 0-1 (0-0)

„Cluj Arena”, Cluj

A marcat: Khatia Tchkonia (68)

Arbitri: Zuzana Valentová – Maria Sukenikova, Miroslava Pastoreková; Petra Pavlikova (Slovacia)

„U” Olimpia: Seppi – Stamate, Bratu, Cerescu, Negrea – Mirea, Ciolacu, Voicu – Țabur, Marcu, Bălăceanu

Antrenor: Iulian-Nicolae Szekely

Au mai jucat: Botojel, R. Borodi, Curtis

KSK Lanchkhuti: Gabunia – Guiabidza, Chkartisvili, Kalandadze, Alelișvili – Gasviani, Totadze, Danelia, Khaburdzania – Dimopoulou – Chkonia

Antrenor: Giorgi Chkhaidze

Au mai jucat: Tsotseria, Narsia