Foto: Facebook - Heniu Prundu Bârgăului

Mai multe echipe din Liga 1 Feminin au realizat transferuri în pauza competițională atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Echipa Fotbal Feminin Baia Mare le-a cedat pe jucătoarele Denisa Predoi și Laura Desmerean la formația italiană ASD Spezia Calcio, în timp ce Heniu Prundu Bârgăului s-a întărit în apărare cu o jucătoare din Georgia, Nino Gurielidze.

Denisa Predoi și Laura Desmerean, transferate la ASD Spezia Calcio

Denisa-Georgiana Predoi și Laura-Maria Desmerean au fost transferate de formația ACS Fotbal Feminin Baia Mare la echipa feminină de fotbal ASD Spezia Calcio Femminile (Seria C, Grupa A din campionatul Italiei).

Născută la Hunedoara, în 28 august 1999, atacantul Denisa-Georgiana Predoi a evoluat în cariera sa la FC Hunedoara și, din 2016, la CS AS Independența Baia Mare, actuala ACS Fotbal Feminin Baia Mare. În 2019, Denisa Predoi a debutat pentru prima reprezentativă a României.

Descoperită în orașul său natal, Baia Mare, și transferată la vârsta de 14 ani la multipla campioană a României „U” Olimpia Cluj, Laura-Maria Desmerean a debutat în tricoul naționalei României în 2017, an în care a revenit la Baia Mare contribuind la promovarea echipei în Liga 1. Laura, care poate evolua atât în compartimentul defensiv, cât și în cel median, va împlini pe 24 februarie 24 de ani!

Denisa Predoi și Laura Desmerean

Heniu s-a întărit cu o jucătoare din naționala Georgiei

Heniu Prundu Bârgăului a transferat o jucătoare din Georgia, Nino Gurielidze, care a intrat deja în programul de pregătire al formației bistrițene.

În vârstă de doar 18 ani, Nino Gurielidze este componentă a primei reprezentative a Georgiei. A început să joace fotbal la vârsta de 12 ani, unicul său club fiind FC Norchi Dinamo Tbilisi.

„Am urmărit evoluția echipei ACS Heniu Prundu Bârgăului din ultimul an și, sincer, mă bucur să fiu aici. Mărturisesc faptul că mi-a fost destul de greu să îmi părăsesc țara, însă, în același timp, mi-am dorit să joc pentru Heniu. Sunt hotărâtă să mă acomodez cât mai repede, să joc cât mai bine și să ajut echipa. Faptul că aici se muncește intens pentru performanță mă motivează și mai mult”, a declarat Nino Gurielidze, conform paginii de Facebook a echipei Heniu Prundu Bârgăului.

„Nino Gurielidze este o jucătoare pe care o urmăresc de mult timp, un fundaș cu certe calități. Mi-a plăcut jocul său simplu și sunt convins că se va plia perfect pe cerințele jocului nostru pe faza de apărare. Îmi doresc să se integreze cât mai repede la echipă și împreună sa ne atingem obiectivele”, a declarat Călin Svoboda, antrenorul principal al grupării bistrițene.

Nino Gurielidze, noua jucătoare a Heniului; Foto – Facebook: Heniu Prundu Bârgăului

Mia Ganea s-a întors la „U” Olimpia Cluj

Multipla campioană a României a readus-o la Cluj pe Mirela Ganea, 35 de ani, care a apărat în ultimul sezon buturile formației Heniu Prundu Bârgăului.

Crescută și lansată în fotbalul mare la Cluj, Mia, așa cum o cunoaște lumea fotbalului, a fost una dintre cele mai reprezentative jucătoare din generația sa. Mia a făcut parte din echipa națională de fotbal a României mai bine de un deceniu și jumătate! A debutat în 2004 și a evoluat inclusiv în actualele preliminarii.

Mia Ganea nu a revenit însă la „U” Olimpia ca jucătoare! Conforma noului contract parafat între cele două părți, Mia se va ocupa de pregătirea portarilor la nivelul întregului club, dar va prelua ca antrenor principal și echipa de junioare  U15.

„Sunt foarte bucuroasă că mă întorc acasă și entuziasmată de acest proiect nou. A fost ușor de acceptat propunerea de a face parte din staff. Sunt nerăbdătoare să încep aici cariera de antrenoare și promit să fiu la fel de dedicată și de perseverentă pentru club așa cum am fost și ca jucătoare. Multumesc staff-ului pentru această oportunitate și pentru că are încredere în mine. Este un drum lung și greu, dar îmi doresc să ajut la promovarea fotbalului feminin și din postura de antrenoare”, a spus Mia Ganea pentru pagina de Facebook a clubului „U” Olimpia Cluj.

Transferurile efectuate în Liga 1 Feminin:

Sosiri

Universitatea Olimpia Cluj

 • Mia Ganea a venit de la Heniu Prundu Bârgăului

Fortuna Becicherecu Mic 

 • Alexandra Lunca de la ACS Fotbal Feminin Baia Mare
 • Andra Mihăescu de la ACS Vulcan 2008

ACS Piroş Security Arad

 • Kugler Carla de la ACS ACB Ineu (prelungirea împrumutului)
 • Voinea Mariana de la ACS ASU Politehnica Timişoara

Heniu Prundu Bârgăului

 • Diana Grecu și Szidonia Salamon de la Carmen București
 • Diandra Jean și Maria Baciu de la Universitatea Olimpia Cluj
 • Nino Gurielidze de la Dinamo Tbilisi (Georgia)

AFC Universitatea Galaţi             

 • Sandra Gabriela Oprica de la CSS Târgovişte
 • Daniela Mardari de la Vasas Femina Odorhei

Carmen București

 • Maria Neacşu de la ACS Piroş Security Arad

Fotbal Feminin Baia Mare

 • Oana Larisa Pop de la Atletic Drobeta Turnu Severin

Banat Girls

 • Olga Zezıukina de la Universitatea Galați

 

Plecări

Universitatea Olimpia Cluj

 • Teodora Meluță a plecat la FF Lugano 1976, echipă din prima ligă feminină a Elveției
 • Antonia Bratu a plecat la A.S.D Sassuolo Calcio Femminile, echipă din Serie A (Italia)

Heniu Prundu Bârgăului

 • Mia Ganea – antrenor la Universitatea Olimpia Cluj
 • Alina Boros și Alice Roca la CSM Târgu Mureș
 • Kincso Szekely la Ladies Târgu Mureș

Carmen București

 • Diana Grecu și Szidonia Salamo la Heniu Prundu Bârgăului

Fotbal Feminin Baia Mare

 • Denisa Predoi și Laura Desmerean la ASD Spezia Calcio Femminile, echipă din Serie C, Grupa A (Italia)
 • Alexandra Lunca la Fortuna Becicherecu Mic

Universitatea Galați

 • Olga Zezıukina la Banat Girls

Vasas Femina Odorhei

 • Daniela Mardari la Universitatea Galați

Liga 1 Feminin va reîncepe pe 14 martie, cu prima etapă din play-off și play-out. Cele 12 echipe reiau competiția cu același număr de puncte acumulate în prima parte a sezonului, urmând ca primele șase formații să lupte pentru titlul de campioană a României, în timp ce următoarele șase vor juca pentru menținerea în primul eșalon.

Iată cum arată programul primei etape din Liga 1 Feminin: 

Play-off

Etapa 1 –  14 martie 2021
ACS Piroş Security Arad – Fortuna Becicherecu Mic
Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – Universitatea Olimpia Cluj
Heniu Prundu Bârgăului –  Universitatea Galaţi

Play-out 

Etapa 1 – 14 martie 2021
ACS Fotbal Feminin Baia Mare – Universitatea Alexandria
ACS Fair Play București – AS CS Carmen 1937 Bucureşti
ACS Selena SN Constanţa – ACS Banat Girls Reşiţa