Anul competiţional 2015 – 2016 a fost unul de excepţie pentru fotbalul feminin românesc. Cei implicaţi în fenomen susţin că acest sezon e, poate, cel mai bun din istorie. 

După un parcurs foarte bun până acum în preliminarii, echipa naţională e la doar două meciuri de calificarea, în premieră, la un turneu final, Campionatul European de anul viitor din Olanda.

Olimpia Cluj a reuşit din nou calificarea în faza eliminatorie a Ligii Campionilor, iar luna trecută şi-a trecut în cont cel de-al şaselea titlu naţional consecutiv. Formaţia care dă naţionalei cele mai multe jucătoare (Corduneanu, Corina Olar, Havristiuc, Meluţă, Giurgiu, Bortan, Vătafu, Voicu, Bâtea, Lunca, Ciolacu, Popa) îşi va afla în această săptămână primul adversar din noul sezon al Ligii Campionilor!

ASA Târgu Mureş, vicecampioana României, a obţinut tot luna trecută, după şase ani de secetă, primul trofeu, Cupa Romaniei! ASA dă primei reprezentative cele mai bune jucătoare ale sale: Părăluţă, Goder, Gorea, Barabasi.

Florentina Olar-Spânu, căpitanul naţionalei României, a reuşit eventul în Danemarca cu Fortuna Hjørring. Florentina a fost declarată cea mai bună jucătoare a sezonului în Danemarca!

Maria Ficzay a reuşit şi ea "dubla" campionat – Cupă în Polonia, cu Medik Konin!

Cosmina Duşa şi Raluca Sârghe, jucătoare legitimate la Konak Izmir, au cucerit titlul în Turcia.

Tot event a reuşit şi Roxana Oprea, în Austria, cu St.Pollten. Sora Roxanei, Olivia, a încheiat pe locul 4 în Spania cu Levante şi continuă în Cupa Regelui, unde va da piept, în semifinale, cu Barcelona.

Camelia Ceasar, portarul echipei Brescia, a cucerit tot în Italia: titlul, Cupa şi Supercupa!

Andreea Laiu e vicecampioană în Israel şi câştigătoare de Cupă cu Maccabi Kiryat Gat.

Laura Rus lupt în continuare pentru titlul de campioana în Coreea de sud cu Icheon Daekyo.

Alexandra Iusan – locul 2 şi finala Cupei în Cipru cu Lefkothea.

Georgiana Birtoiu – locul 3 în Grecia cu Amazones Dramas.

Daniela Gurz a obţinut promovarea în prima liga din Franta cu FC Metz.

"Ca antrenor al echipei naţionale îmi doresc ca pe viitor să văd cât mai multe componente ale primei reprezentative jucând în campionatele puternice ale Europei. Sper, de asemenea, ca echipa campioana a Romaniei, Olimpia Cluj, să aibă un parcurs cât mai lung în UEFA Women’s Champions League. Sper într-o creştere calitativă a nivelului şi în campionatul intern. Sunt convins că, dacă ne vom califica la turneul final al Campionatului European de anul viitor, aceste deziderate se vor realiza automat", a declarat Mirel Albon, selecţionerul naţionalei României.