Fotbalul feminin îi face concurență celui masculin și în privința transferurilor! În această perioadă în care multe echipe s-au întărit sau încearcă să se întărească, două dintre jucătoarele naționalei de fotbal a României au plecat în Elveția! Este vorba despre Roxana Oprea și Andreea Corduneanu. Cele două vor evolua, cel puțin până la vară, la formația elvețiană de ligă secundă FC Aïre-Le-Lignon.

Roxana (foto) a ajuns de două săptămâni în Elveția, în timp ce Andreea e așteptată să sosească în Țara Cantoanelor mâine. Oprea și Corduneanu, care au evoluat până acum pentru campioana Olimpia Cluj, nu vor fi singurele românce de la FC Aïre-Le-Lignon. Daniela Gurz, 25 de ani, fostă jucătoare la Cluj și la Târgu Mureș, a fost deja prezentată de formația elvețiană. Daniela a mai evoluat la Metz, în campionatul Franței.

„Am semnat până la vară. FC Aïre-Le-Lignon e nou-promovată în liga secundă din Elveția, dar are ambiții mari. Acesta este și principalul motiv pentru care cei de aici s-au zbătut să ne aducă. Din păcate, în ceea ce mă privește, încă am probleme medicale, dar sper să mă refac repede”, a declarat, pentru www.frf.ro, Roxana Oprea, portarul echipei naționale a României.

Deși a mai evoluat în străinătate, în Grecia, Ucraina și Austria, Roxana Oprea spune că a rămas impresionată de ceea ce a găsit în Elveția. „Avem condiții foarte bune de antrenament, clubul e unul foarte bine organizat. Locuiesc la o familie adoptivă! E ceva normal aici! Gazdele, care lucrează în cadrul clubului FC Aïre-Le-Lignon, au grijă de noi, încearcă să ne ajute să ne acomodăm cât mai repede. De fiecare dată când ne întoarcem de la antrenamente ne așteaptă cu masa pusă, ca la mama acasă”, povestește Roxana.

Pentru Andreea Corduneanu, 21 de ani, fundașul dreapta al naționalei României, aceasta e prima experiență în străinătate. „Sincer, am emoții, dar mă bucur că le voi avea alături pe Roxana și pe Daniela. Promit să țineam sus steagul fotbalului românesc, acolo, în Elveția”, a spus Andreea.