Deși pentru cele mai multe dintre colegele sale vacanța a început, Roxana Mihaela Oprea, portarul campioanei Olimpia Cluj și al echipei naționale, mai are puțin de tras! „Mă chinuie o accidentare. Am venit cu ea din Statele Unite! Fac în fiecare zi fizioterapie. Trebuie să am grijă, altfel se poate agrava”, explică Roxana.

„Și acum mă gândesc…”

Pentru simpatica târgovișteancă anul 2016 a fost unul plin. A cucerit titlul și Cupa în Austria cu FSK St. Pölten-Spratzern, e pe primul loc în Superliga Națională cu Olimpia, amănunt care o determină să facă predicții: „Aș putea spune că am două titluri în 2016: cu St. Pölten și cu Olimpia, care are maximum de puncte la jumătatea sezonului”! Roxana a făcut parte din lotul naționalei României care a fost atât de aproape de o calificare în premieră la un turneu final… „Și acum mă gândesc la cât de aproape am fost de EURO 2017… Nu știu când vom mai avea șansa asta. La anul încep preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2019, competiție care va fi găzduită de Franța, dar va fi foarte greu să ne calificăm. Noi vom lupta însă”, spune Roxana Oprea.

„O experiență incredibilă”

Finalul lui 2016 i-a adus însă una dintre cele mai mari satisfacții din cariera începută cu mulți ani în urmă. Roxana a mers alături de naționala României în Statele Unite ale Americii, pentru două meciuri de verificare la invitația campioanei mondiale! „M-am simțit ca-n filme! A fost o experiență incredibilă, de neuitat. M-au impresionat cultura americană, civilizația de acolo. Repet, a fost incredibil. N-am visat vreodată că voi avea ocazia să joc împotriva unei asemenea echipe, în fața atâtor oameni. Am avut aproape 20.000 de oameni la primul meci și 25.000 la cel de-al doilea”, povestește Roxana, care în America, în absența Andreei Părăluță, „a monopolizat” poarta României. De altfel, Roxana a lăsat o impresie excelentă, paradele sale smulgând aplauze și laude din partea americanilor.

„Americancele nu șutau la poartă, trăgeau cu tunul”

„I-am apărat un penalty lui Alex Morgan”, se laudă Roxana, celebra jucătoare americană pe care o admiră enorm. „E greu însă să te pui cu ele. Diferența e mare. O face în primul rând aria de selecție. Jucătoarele au o forță așa cum nu am mai întâlnit la altă echipă națională. De altfel, jocul lor se bazează mult pe forță, inclusiv în execuții. Păi, americancele nu șutau la poartă, ci trăgeau cu tunul”, povestește Roxana, sora Oliviei Oprea, jucătoare la Levante și om de bază în naționala României.