Fotbalul feminin este într-o continuă dezvoltare în ultimii ani, FIFA și UEFA acordând o atenție deosebită și încurajând fenomenul. În ultimul timp, fetele au trecut și în sală! Ca o dovadă că futsalul cucerește lumea o reprezintă faptul că această disciplină i-a luat locul fotbalului mare la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice pentru tineret, competiție care va fi găzduită de Argentina în toamna anului viitor.

România încearcă, așa cum a făcut mereu, să țină pasul cu marile națiuni fotbalistice, în acest sens luna viitoare, la Odorheiu Secuiesc, urmând să aibă loc un turneu de futsal feminin. Ideea a adunat la start, într-un timp record 20 de echipe! Astfel, în zilele de 18 și 19 februarie, la Odorheiu Secuiesc, fetele vor juca futsal. Importanța acestui turneu-trial îl constituie faptul că la final va lua naștere naționala U17 a României, care în toamnă va participa la preliminariile pentru „Buenos Aires 2018 Summer Youth Olympic Games”!

„După parteneriatele avute cu AJF-urile în vederea atragerii de cât mai multe sportive spre fotbalul feminin, lansăm acum, în premieră pentru Romania, un parteneriat cu reprezentanții futsalului, parteneriat sprijinit integral de Federația Română de Fotbal prin asigurarea bugetului necesar organizării acestui turneu. Principiul colaborării este acela de a asigura echipelor de fotbal feminin o variantă în pauzele competiționale, dar și pentru a constata dacă suntem sau nu competitivi pe plan european în acest sport”, a declarat Alin Cioban, președinte al Comisiei Centrale de Fotbal Feminin și membru în Comitetul Executiv al FRF.

„Fotbalul feminin reprezintă sectorul cu cea mai mare creștere a numărului de practicanți din cadrul Federației Române de Fotbal în ultimii trei ani. Din păcate, vremea de la noi nu permite desfășurarea competițiilor de fotbal pe tot parcursul anului. A aparut astfel ideea diversificării competițiilor pentru fete, în sensul înființării întrecerilor de futsal feminin, sport cu o largă dezvoltare în țări cu tradiție cum ar fi Italia, Spania, Rusia, Portugalia. Futsalul feminin vine ca o completare a antrenamentelor specifice ale fotbalului în 11, contribuind la dezvoltarea aptitudinilor jucătoarelor pe spații mici, dar și la luarea rapidă a celor mai bune decizii în timpul jocului. Competiția rezervată jucătoarelor sub 17 ani reprezintă primul element dintr-o construcție nouă a Federației Române de Fotbal, dezvoltarea ulterioară a acestui segment reprezentând una dintre prioritățile Comisiilor de Fotbal în Sală și a celei pentru Fotbalul Feminin”, a spus și Cristian Vornicu, reprezentantul futsalului în Comitetul Executiv al FRF.

La competiția organizată la Odorheiu Secuiesc s-au înscris echipele: Ladies Târgu Mureș, Olimpia Cluj, Fair Play București, Universitatea Galați, Armonia Fălticeni, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, Sporting Lugas, Real Craiova, CFR Timișoara, ACS Drobeta Turnu Severin, Venus Maramureș, Independența Baia Mare, Universitatea Alexandria, Heniu Prundu Bârgăului, FC Vicovul de Sus, Vulpițele Galbene Roman, CSM Pașcani, Universitatea Alexandria, Navobi Iași și Banat Girls.