Echipa feminină de fotbal Heniu Prundu Bârgăului, ocupanta locului 3 în clasamentul superligii naționale, a organizat astăzi o conferință de presă în care a vrut să-și facă cunoscută, iubitorilor fotbalului din județ, activitatea dar și problemele inerente cu care se confruntă. La această acțiune au ținut să fie prezenți în fața oamenilor de presă din Bistrița: George Ruscău, președintele clubului, Dan Dosan și Călin Svoboda, antrenorii echipei de senioare, Loredana Cosma și proaspăta achiziție Georgiana Vasile.

Înființată acum un an și jumătate, din inițiativa lui Călin Svoboda, echipa de senioare și-a început activitatea în prima ligă feminină. După ce au terminat turul primei ligi pe primul loc, conducerea a adus câteva jucătoare cu experiență și și-au propus ca obiectiv promovarea în superliga națională, obiectivul fiind îndeplinit la finalul campionatului precedent. Odată cu promovarea în superligă bârgăuanii au făcut alte achiziții, propunându-și ca obiectiv menținerea în acest eșalon. După un sezon de toamnă bun, în care echipa a terminat pe locul patru, dar profitând de depunctarea celor de la CFR Timișoara va începe sezonul de primăvară de pe locul trei, conducerea a schimbat obiectivul, accederea în play-offul competiției și s-a întărit cu încă 4 jucătoare care să îi ajute la îndeplinirea acestui obiectiv.

Întrebat cum se descurcă financiar, președintele George Ruscău a declarat că bugetul echipei este în jur de 50000 euro, iar acest buget este asigurat de primăria Prundu Bârgăului, Consiliul Județean, câteva firme din județ și de Federația Română de Fotbal care asigură transportul, masa și cazarea pentru deplăsările la distanțe mai mari de 250 km. Fetele au un salariu mediu de 400 lei, un salariu mic în comparație cu cele de la Cluj și Tg. Mureș, echipele clasate pe primele două locuri și care au bugete mult mai mari.

Lotul de jucătoare este cel care a evoluat în tur la care li se adaugă Georgiana Vasile, Mihaela Neacșu, Georgiana Stratu și Mihaela Toma, portarul naționalei Moldovei, toate 4 fiind aduse de la Oțelul Galați, echipă care s-a desfințat datorită problemelor financiare.

Antrenorul Dan Dosan a arătat că fetele se vor pregăti la Prundu Bârgăului, în weekend vor juca un amical la Tg. Mureș după care vor intra într-un cantonament local în perioada 2-9 februarie. După cantonament vor participa la un turneu internațional ce se va desfășura tot la Tg. Mureș, urmând ca pe 28 februarie să se deplaseze la Alexandria pentru un joc foarte important pentru calificarea în play-off.

Sursa : www.sportulbistritean.ro