Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iaşi va găzdui, duminică, de la ora 17.00, finala Cupei României la fotbal feminin. Echipa locală Navobi Iaşi va lupta pentru primul trofeu din palmares cu multipla campioană Olimpia Cluj, finalistă a ultimelor şapte ediţii şi câştigătoare de cinci ori a competiţiei.

Finala Cupei României la fotbal feminin a fost prefaţată, vineri, la Palatul Roznovanu, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat primarul Iaşiului, Mihai Chirica, managerul echipei Navobi Iaşi, Adrian Ambrosie şi căpitanul formaţiei din Copou, Nina Anca. Primarul Mihai Chirica a făcut un apel la suporteri să vină într-un număr cât mai mare la stadion, pentru a susţine echipa ieşeană. „În primul rând vreau să mulţumesc Federaţiei Române de Fotbal şi domnului preşedinte Răzvan Burleanu pentru onoarea făcută de a organiza această finală de Cupa României la Iaşi. Îi aşteptăm pe toţi ieşenii să vină la stadion pentru a urmări o finală interesantă şi pentru a susţine echipa din Iaşi”, a declarat primarul Chirica.

Adrian Ambrosie: „Fotbalul feminin s-a dezvoltat enorm în România în ultimii doi ani”

Managerul echipei Navobi Iaşi, Adrian Ambrosie, a declarat că România este una dintre ţările care au cunoscut o rapidă dezvoltare în fotbalul feminin în ultimii ani. “Este o onoare pentru mine să prezint finala Cupei Romaniei la fotbal feminin în oraşul unde m-am născut, am crescut, am jucat fotbal şi unde încerc să fac performanţă ca şi antrenor. Vreau să îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru această oportunitate, pentru că prin muncă, sacrificii şi dăruirea echipei am reuşit împreună această performanţă. Suntem foarte bucuroşi că am reuşit acum, în al cincilea an de la înfiinţarea clubului, să aducem la Iaşi finala Cupei României la fotbal feminin şi, mai mult, echipa oraşului să ajungă să joace această finală. În primul rând este meritul jucătoarelor, pentru că ele au sacrificat, ele muncesc, ele sunt cele care au demonstrat că au caracter şi nu numai. Anul trecut, UEFA ne-a premiat ca ţara cu cea mai mare dezvoltare a fotbalului feminin. Incă nu ne putem compara ca fotbal feminin cu ţările dezvoltate precum Germania sau Statele Unite, dar UEFA, împreună cu FRF, încearcă să dezvolte fotbalul feminin”, a declarat Adrian Ambrosie, managerul şi antrenorul CS Navobi Iaşi.

“Este un eveniment foarte important, atât pentru mine, cât şi pentru întreaga echipă. Nimeni din echipă nu a participat la finala cupei, va fi cel mai important eveniment şi ne dorim să putem să aducem cupa şi să ne bucurăm împreună de acest mare eveniment. Fetele sunt foarte motivate, muncim dublu decât am muncit până acum, suntem determinate şi dorim pe această cale să invităm cât mai mulţi oameni să ne susţină, iar la sfârşitul meciului să ne putem bucura împreună”, a completat căpitanul echipei ieşene, Nina Anca.

Olimpia Cluj – Navobi Iași, finala Cupei României la feminin, se va disputa la Iași, pe 14 mai, de la ora 17:00, pe stadionul "Emil Alexandrescu"!