Cele mai mici dintre fotbalistele din România debutează în cea mai nouă competiție organizată de Federația Română de Fotbal, Liga de junioare U15.

Campionatul rezervat junioarelor se dorește a fi scena pe care să urce tinerele jucătoare de fotbal din România și, de asemenea, izvorul de talente pentru echipele naționale.

„E un început al unui drum mai mult decât necesar. E un lucru extraordinar că se organizează această ligă, care va avea un rol foarte important în dezvoltarea fotbalului feminin de bază. Astfel, junioarele vor avea ocazia să vrească, să se dezvolte și să alimenteze echipele naționale. Aici era veriga lipsă în angrenajul fotbalului feminin din România, iar acum avem această verigă. Aveam jucătoare, dar nu aveam competiției pentru ele. Se antrenau, dar nu jucau. E o inițiativă oportună pentru fotbalul feminin din România. Așa cum la băieți există turneele de Elită A și B, dorim să avem în scurt timp și la fete același lucru”, a declarat, pentru www.frf.ro, Adrian Ambrosie, antrenorul echipei Navobi Iași și selecționerul naționalei U17 a României.

Programul primei etape a Ligii de junioare U15:
GRUPA A
17 martie, ora 17:30:
Independența Baia Mare – Venus Maramureș
18 martie, ora 11:00:
Olimpia Cluj – Sporting Lugaș

GRUPA B
18 martie
FCM Viitorul Reghin – Heniu Prundu Bârgăului
Ladies Târgu Mureș – Vasas Femina Odorhei

GRUPA C
18 martie, ora 12:00:
Asociația „Fotbal Club Fair-Play” – CSS Târgovişte

GRUPA D
16 martie, ora 16:00:
Clubul Sportiv Real Craiova – CSS Drobeta Turnu Severin 4-0
18 martie, ora 11:00:
Universitatea Alexandria – CSS Sinaia

GRUPA E
17 martie, ora 16:00:
Navobi Iași – Vulpițele Galbene Roman
18 martie, ora 11:00:
FC Onești – CS Nicu Gane Falticeni

GRUPA F
18 martie, ora 11:00:
FC CFR Timişoara – Banat Girls