Cariera sportivă a Loredanei Nica, atacantul de 24 de ani al echipei feminine de fotbal Navobi Iaşi, a cunoscut un traseu interesant. Deşi visul ei de mic copil era să joace fotbal, jucătoarea ieşeană a făcut primii paşi în sport în handbal, pe postul de portar. A jucat la Oţelul Galaţi şi CSM Slobozia, iar în 2013 a început aventura sa fotbalistică. Cum s-a realizat acest “transfer”?

"Am jucat handbal de performanţă la Oţelul Galaţi, iar după un an am jucat la CSM Slobozia. După ce am terminat contractul cu echipa din Slobozia, am venit acasă cu dorinţa de a juca iar în faţa spectatorilor din Galaţi. Deoarece echipa gălăţeană avea probleme financiare şi restanţe la majoritatea jucătoarelor a trebuit să aştept o perioadă până se rezolva această situaţie. Aşteptarea a fost una cu multe surprize, cea mai mare fiind înfiinţarea echipei de fotbal FC Oţelul Galaţi Feminin. Astfel, visul meu de mic copil, încă de la vârsta de 7 anişori, de a practica fotbal de performanţă, a fost împlinit. Viaţa m-a împins să ajung de la portar la handbal jucătoare în teren la fotbal deoarece pasiunea mea de când eram mică a fost să joc fotbal. Astfel, în anul 2013, când am ajuns la Galaţi de la Slobozia, tocmai ce se înfiinţa echipa de fotbal feminin a oraşului. Am dat probă şi era imposibil să nu mă accepte. Aşa am început cariera în fotbal”, povesteşte Loredana Nica.

Al doilea golgeter al Superligii feminine

După încheierea contractului cu Prundu Bârgăului, Nica a fost ofertată de managerul de la Navobi, Adrian Ambrosie, şi a acceptat să joace în Copou. Astfel, Loredana a semnat cu Navobi la începutul sezonului 2015-2016 şi s-a impus rapid în primul "unsprezece", devenind golgeterul echipei şi al doilea marcator al Superligii feminine, cu 19 de reuşite. “La insistențele domnului antrenor, Adrian Ambrosie, am acceptat oferta de a juca la CS Navobi Iaşi. Auzisem multe lucruri bune despre această echipă. Mă bucur mult că am ales să vin la Iaşi. Experienţa avută la Navobi este una de neuitat”, a adăugat “Lore”.

Cel mai frumos gol, cu ASA Tg. Mureş

Loredana Nica îşi aminteşte cu plăcere de cel mai frumos gol marcat în carieră, cu un şut superb de la 40 de metri, sub transversală, în meciul cu vicecampioana Tg. Mureş. “Cel mai frumos şi important gol din cariera mea a fost înscris în poarta echipei ASA Târgu Mureş, pe 11 mai. Atunci am marcat 3 goluri cu care am câştigat pentru prima dată în istoria clubului nostru cu echipa care a câştigat anul acesta Cupa României. Pentru mine va rămâne pentru totdeauna în memorie golurile marcate în acest meci istoric”, susţine atacantul echipei ieşene.

Nu o deranjează bancurile cu blonde

Cea căreia i se spune “blonda” în echipă nu se supără de această poreclă şi spune că nu o deranjează bancurile cu blonde. “Aş zice că nu mă regăsesc în bancurile cu blonde şi din punctul meu de vedere nu sunt reale. Uneori şi eu spun bancuri despre blonde, le clasific în categoria bancuri şi nimic mai mult”, spune Loredana. 

Tânăra jucătoare de la Navobi a trecut şi printr-un moment extrem de greu în cariera sportivă, o operaţie la ligamente, dar a trecut cu bine peste acel moment delicat: “Cea mai dureroasă situaţie în care m-am aflat ca sportivă a fost o accidentare gravă la genunchi şi din păcate s-a ajuns chiar şi la operaţie de ligamente încrucişate. A fost greu pentru mine, dar mă bucur că am trecut peste acest moment şi am revenit în teren”. “Blonda” de la Navobi nu poate uita nici momentul comic petrecut la un antrenament, când a căzut în fund: “Una dintre cele mai hazlii întâmplări din cariera mea în fotbal a fost la un antrenament. Am vrut să dau o pasă, dar mi-am dat cu stângul în dreptul şi am căzut în fund, de nu ştiam unde este mingea”.

Loredana are are ca hobby-uri muzica, shopping-ul, călătoriile şi, evident, sportul. Dacă ar fi să aleagă un sport extrem, spune că ar încerca bungee jumping. Echipa preferată a Loredanei Nica în Liga I este Steaua, iar din străinătate – Real Madrid. Evident, jucătorii preferaţi sunt chiar vedetele celor două echipe: Nicuşor Stanciu şi Cristiano Ronaldo. Cât despre EURO, favorita sa la titlul suprem este Germania, dar acordă şi Franţei şanse sporite.