Mirela Ganea, portarul echipei Heniu Prundu Bârgăului și al naționalei de fotbal a României, a fost prezentă luni, 11 mai, la „Ora Tricolorelor”.

Aflată pentru prima oară în ipostaza de a răspunde întrebărilor venite din partea fanilor, Mia, așa cum este cunoscută Mirela Ganea, s-a descurcat foarte bine.

În vârstă de 34 de ani, Mia Ganea s-a transferat în această iarnă la Heniu Prundu Bârgăului, după opt ani neîntrerupți petrecuți la multipla campioană Olimpia Cluj, perioadă în care a devenit și mămică! Mia nu a apucat însă să debuteze pentru noua sa echipă, dar este așteptată cu nerăbdare de noile sale coechipiere și de staff-ul grupării bistrițene.

Cel mai simpatic amănunt din viața sportivă a Mirelei Ganea a fost cel în urma căruia a dat postul de atacant pentru cel de portar! „Mi-am început cariera la Clujana Cluj, ca atacant. Nu aveam nicio calitate pentru postul de portar sau, poate, nu îmi dădeam eu seama. Teodora Albon m-a văzut la un meci în sală și mi-a spus că aș avea calități de portar. De atunci nu am mai schimbat postul. Doar în meciurile amicale mai joc în câmp, pentru că îmi place să marchez”, a explicat Mia Ganea.

De-a lungul carierei sale, Mia a evoluat și în străinătate, preț de doi ani (2010-2012), la Apollon Ladies FC, unde s-a simțit foarte bine, experiența din Cipru marcându-i pozitiv cariera. „Mi-ar fi plăcut, dacă aș fi avut ocazia, să evoluez în campionatul Italiei. Nu știu dacă m-ar fi avantajat, dar tot timpul m-am gândit la campionatul Italiei”, a comentat portarul echipei Heniu prundu Bârgăului.

Mia Ganea a mărturisit că a fost inspirată în cariera sa de doi portari celebri, Manuel Neuer și Nadine Angerer. Despre Nadine, care a jucat 146 de meciuri pentru naționala feminină de fotbal a Germaniei, Mia Ganea a spus: „am avut șansa să o văd antrenându-se și, vă spun sincer, parcă era de pe altă planetă”.

Urmăriți mai jos sesiunea de întrebări a goalkeeper-ului României cu suporterii naționalei feminine