Venită în urmă cu două sezoane la Iași, atacantul Loredana Nica a reușit să se impună rapid la Navobi și a devenit golgeterul echipei. În vârstă de 26 de ani, Loredana este cea mai bună marcatoare a echipei din Copou și al doilea golgeter al Superligii feminine. Chiar dacă vor avea în față campioana en-titre, ieșencele cred în șansa lor în finala de duminică.

„Va fi o finală foarte grea, cu campioana națională, cea mai bună echipă din campionat. Va trebui să muncim foarte mult pe teren pentru a putea câștiga acest joc. Toate fetele ne dorim foarte mult să câștigăm finala, mai cu seamă că vom juca pe teren propriu. Ar fi păcat să nu ridicăm trofeul deasupra capului, dacă tot am ajuns până aici”, a declarat Loredana Nica.

Cupa şi locul 2 în Superligă

Atacantul ajuns în Copou în urmă cu doi ani crede că Navobi poate realiza două mari performanțe în acest sezon. „Pe lângă trofeul Cupei României, ne dorim foarte mult să terminăm pe locul 2 în Superligă. Nu vreau să aleg Cupa sau argintul în campionat. Le vreau pe ambele. Vrem să facem performanță și putem realiza ambele obiective. Am muncit enorm și ne dorim să încununăm acest sezon cu două rezultate de excepție. Ne batem cu Timișoara pentru locul 2 în campionat și trebuie să luăm Cupa”, a adăugat Loredana, care speră să înscrie în finala de duminică: „De ce nu, îmi doresc să dau gol în finală. Îmi doresc să dau și mai multe și să luăm trofeul. De cinci ani tot ridică ele trofeul, cu o singură excepție, anul trecut. Sperăm să câștigăm noi anul acesta, să le facem și o bucurie suporterilor care vor veni la stadion să ne susțină. Vom lupta până la capăt. Aceasta este și deviza noastră: maxim și până la capăt, totul sau nimic!”.

Elena Răduc şi Ana Maria Vasile anticipează o victorie cu 2-1

Două dintre jucătoarele tinere ale echipei ieşene, Elena Răduc (21 de ani) şi Ana Maria Vasile (20 de ani), pronostichează o victorie a lui Navobi cu scorul de 2-1 în finala cu Olimpia Cluj.

„Va fi un meci destul de greu, dar presiunea nu e la noi, ci la echipa clujeană. Va fi un meci de totul sau nimic. Ne dorim mult Cupa şi sper să câștigăm acest trofeu. Sper să fac un meci bun”, spune mijlocaşul central Elena Răduc, componentă a lotului național. „Batem cu 2-1, Ana Maria Vasile și Loredana Nica vor da golurile noastre”, crede Răduc. Optimistă este şi Ana Maria Vasile, care îşi doreşte să înscrie în prima finală de Cupă din cariera ei. „Le mulțumesc colegelor că au încredere în mine. Îmi doresc și eu să dau gol și să contribui la câștigarea trofeului. Important este să dea gol echipa şi să ne bucurăm la final de trofeu. Este prima mea finală şi îmi doresc enorm să câştigăm. Şi eu merg tot pe un 2-1 pentru noi. Voi da eu un gol şi unul Elena Răduc”, spune Ana Maria Vasile.

Atacantul ieşean este de părere că atu-ul echipei ieșene este forța grupului: „Va fi un duel al orgoliilor, pe care sper să-l câștigăm. Atu-ul nostru este munca în echipă, unitatea grupului. Am emoții, dar cred în noi, am încredere în antrenorul nostru și sperăm ca la final să ne bucurăm de victorie”.

Olimpia Cluj – Navobi Iași, finala Cupei României la feminin, se va disputa la Iași, pe 14 mai, de la ora 17:00, pe stadionul "Emil Alexandrescu"!