Echipa feminină de fotbal Olimpia Cluj, campioana ultimelor șapte ediții ale Superligii Naționale, și-a reluat în aceste zile pregătirile. După o vacanță de câteva săptămâni, fetele pregătite de Marius Suller au revenit la antrenamente. Pentru Olimpia Cluj urmează o perioadă încărcată. Pe 22 august, gruparea ardeleană va susține primul meci în UEFA Women’s Champions League!

Olimpia, care va fi gazda Grupei 2 preliminară, va da piept cu Hibernian (Scoția), Zhytlobud-2 Kharkiv (Ucraina) și Swansea City (Țara Galilor).

Iată programul campioanelor României în Grupa 2:
22 august: Olimpia – Zhytlobud-2 Kharkiv
25 august: Olimpia – Swansea City
28 august: Olimpia – Hibernian

* Câștigătoarea grupei va merge mai departe în faza eliminatorie a UEFA Women’s Champions League. Un singur loc secund din cele zece grupe, cel mai bun, va asigura și el calificarea în turul următor.

„Mi-am dorit foarte mult să duc echipa în Champions League și acum am ajuns aproape. Suntem la șase săptămâni depărtare, suntem conștienți de ceea ce ne așteaptă, sper că ne vom pregăti bine, sper că fetele care au venit ne vor ajuta. Am mare încredere că ne vom califica din această grupă echilibrată. Mă bucur mult că se joacă grupa la Cluj pe Cluj Arena, unde am trăit o experiență deosebită ca jucător și antrenor. Sperăm ca oamenii să vină să ne susțină, avem nevoie de aportul publicului și sper ca lucrurile să iasă bine”, a declarat antrenorul Marius Suller pentru site-ul oficial al clubului Olimpia Cluj.

La antrenamentele echipei Olimpia Cluj s-au prezentat și ultimele sale achiziții. Conducerea clubului ardelean a reușit să perfecteze trei transferuri de valoare: Ana Maria Gorea (ASA Târgu Mureș), jucătoare de echipă națională, și două fotbaliste de peste Ocean! Este vorba de Jillian Noelle McVicker și Hannah Elizabeth Leinert. Cele două jucătoare „Made in USA” sunt caracterizate astfel pe site-ul oficial al echipei Olimpia Cluj:

Jillian Noelle McVicker (stânga) e un portar de top din campionatul universitar american. De la liceul Metuchen din Metuchen, New Jersey, a plecat la Universitatea Ohio State, pe care a absolvit-o la sfârșitul lui 2016, cu specializarea jurnalism (comunicare strategică & producție media). A apărat poarta echipei Ohio State în fiecare sezon, cu excepția unuia din cauza unei accidentări. A jucat timp de cinci ani și la echipa FC Pennsylvania Strikers, de cinci ori campioană a Pennsylvania de est. Visul ei de a avea o carieră la nivel internațional se îndeplinește odată cu semnarea contractului cu Olimpia Cluj.

Hannah Elizabeth Leinert (dreapta) este mijlocaș de bandă stângă și a absolvit în luna mai a acestui an Universitatea Perdue cu specializare pe conducere organizațională. A fost cea mai bună jucătoare a liceului Eureka din Eureka, Missouri, și până la sfârșitul lui 2014 a studiat și a jucat la Illinois State, apoi la începutul lui 2015 s-a transferat la Perdue. Aici a continuat forma bună și s-a aflat printre cele mai bune jucătoare, fiind prezentă și pe lista cu jucătoare eligibile pentru a juca în National Women’s Soccer League. Dar a semnat cu Olimpia Cluj și e încântată să își continue cariera la un nivel internațional”.