Până la partidele din Grupa a 2-a preliminară a UEFA Women’s Champions League, care va fi găzduită de Olimpia Cluj, au mai rămas doar câteva zile.Trupa pregătită de Marius Suller va disputa prima confruntare din grupă pe 22 august, în compania formației Zhytlobud-2 Kharkiv, din Ucraina.

În cantonamentul din Austria, atmosfera e una foarte bună, după cum a povestit antrenorul Marius Suller. După succesul în fața vicecampioanei Sloveniei, ŽNK Pomurje, 2-1, miercuri, Olimpia Cluj a disputat cel de-al doilea meci de verificare din această perioadă. Campioana României a întâlnit formația austriacă Sudburgenland. La capătul unui meci în care Marius Suller a folosit întregul lot deplasat în Austria (mai puțin Szidónia Salamon), Olimpia s-a impus cu scorul de 4-0 (2-0). Golurile formației clujene au fost reușite de Andreea Voicu (două) și Alexandra Lunca (două).

Tehnicianul Olimpiei Cluj a folosit două echipe pentru fiecare repriză.

Repriza I: Jillian McVicker – Adina Giurgiu, Teodora Meluță, Lidia Havriștiuc, Ana Maria Gorea – Ioana Bortan, Ștefania Vătafu, Andreea Voicu – Alexandra Lunca, Cristina Carp. Hannah Leinert.

Repriza a II-a: Lavinia Boandă – Iulia Mera, Melinda Nagy, Teodora Meluță, Raluca Borodi – Beatrice Tărășilă, Elena Răduc, Maria Cioolacu – Mara Bâtea (min. 52 Alexandra Lunca), Andreea Voicu, Oana Negrea.

„Din punctul meu de vedere, partida cu Sudburgenland a fost un test reușit, care m-a mulțumit. Am vrut să văd la lucru toate fetele. Una singură nu a evoluat, Szidónia Salamon. Din păcate, Mara Bâtea nu a evoluat decât câteva minute, accidentarea recidivând… Știam că vom întâlni un adversar mai facil, de aceea în dimineața jocului am avut programat un antrenament tare, de forță, pentru acumulare, pentru că nu mai avem foarte mult timp până la primul meci din Liga Campionilor. În aceste condiții, era clar că fetele nu pot avea prospețime, dar au dat din nou dovadă de caracter. Au depus un efort deosebit. Fetele au calități morale și profesionale de excepție. Am reușit să formez un grup, am muncit foarte mult pentru asta, și cred că acesta va fi atuul nostru în meciurile din Liga Campionilor, grupul”, a declarat, pentru www.frf.ro, Marius Suller, antrenorul principal al echipei Olimpia Cluj.

Sâmbătă, 12 august, campioana României va susține un ultim meci amical în cantonamentul din Austria. „E un meci important, împotriva unei formații puternice, Sturm Graz. E important în primul rând că e ultimul până la meciurile din UEFA Women’s Champions League”, a explicat Marius Suller.