În condițiile în care deja se salvaseră de la retrogradare, “domnițele râului” aveau să dedice acest ultim succes tehnicianului Irina Codrea cea care începând de săptămâna viitoare va fi salariată a Federației Române de Fotbal, fiind numită manager de dezvoltare în cadrul resortului fotbal feminin.

Nu a fost nevoie de prea mult timp pentru ca băimărencele să reușească impunerea unui ritm alert al jocului, un joc combinativ, jucat în viteză mai ales în benzi. Doar de 13 minute au avut nevoie pentru a trece în avantaj, vârful de atac, Dariana Indrei fiind cea care a reușit dubla minutele 13 și 19. Cinci minute mai târziu mijlocașul central Diana Pop înscrie, pentru 3-0, și totul părea să meargă spre un scor fluviu.

Pe fondul unei răbufniri de orgoliu, bistrițencele reușesc să reducă din handicap în minutul 29 prin reușite semnată de Cristina Pop, pentru ca după doar un minut să se apropie la doar un singur gol, grație reușitei celei mai valoroasă jucătoare a oaspetelor, mijlocașul central Anastasia Toma. În ultimele șase minute ale primei reprize, băimărencele mai înscriu două goluri. Mai întâi Diana Pop, minutul 39 recidivează, mărind diferența la două goluri, iar mai apoi Diana Grecu este cea care stabilește scorul primului mitan, A.S. Independența Baia Mare – Heniu Prundu Bârgăului 5-2.

În ciuda unui joc de posesie la fel de bun ca și în prima parte, elevele lui Irina Codrea nu reușesc să mai înscrie decât o singură dată, Dariana Indrei minutul 60 fiind jucătoarea care își trece în cont hatrick-ul. Cu acest succes, domnițele râului pot conta pe prezența pentru al treilea sezon din istoria clubului în SuperLiga Feminină de Fotbal.

Florica Codrea și Alexandra Marian le vor prelua pe “domnițele râului”

Începând de săptămâna viitoare, Irina Codrea (născută pe 30 septembrie 1991) va ocupa oficial funcția de manager de dezvoltare în cadrul Federației Române de Fotbal.

După ce ani de zile a fost la timona echipei de SuperLigă, A.S. Independența Baia Mare, Irina va răspunde în continuare ca antrenor principal de destinele reprezentativei României Under 15 ani, fiind împreună cu Alexandru Andrași secundul lui Mirel Albon la naționala de senioare.

Deși nu este încă nimic confirmat oficial, plecarea lui Irina Codrea în funcția de manager de dezvoltare din cadrul resortului fotbal feminin al Federației Române de Fotbal, produce un mare gol în staff-ul tehnic al echipei, A.S. Independența Baia Mare. Cel mai probabil după revenirea din vacanța de vară, oficialii clubului o vor numi-o la timona echipei pe actualul căpitan de echipă Florica Codrea născută pe 8 aprilie 1990, fundașul central ce poartă pe tricou numărul 4 urmând să fie secondată mijlocașul de bandă Alexandra Marian, născută pe data de 29 decembrie 1987.

Majorete la meciul de despărțire al Irinei Codrea

În premieră pentru întreg fenomenul fotbalistic maramureșean, la ultimul meci din play-aut-ul SuperLigii Feminine de Fotbal dintretre A.S. Independența Baia Mare și A.S. Heniu Prundu Bârgăului, meciul a fost animat în pauză de un grup de majorete aparținând Clubului Sportiv Colibri Tăuții Măgherăuș. La finalul partidei încheiat cu victoria scor 6-2 în favoarea fetelor din Baia Mare, oficialii clubului, Marcel Popa, Florin Ianoș respectiv Florin Gherghel i-au acordat Irinei Codrea un imens buchet de flori precum și o plachetă cu imagini imortalizate de-a lungul carierei de antrenor – jucător.

A.S. Independența Baia Mare – Heniu Prundu Bârgăului 6-2 (5-2)

Stadion: Viorel Mateianu Baia Mare

Marcatoare: Dariana Indrei (13, 19, 60), Diana Pop (24,39), Diana Grecu (43) / Cristina Pop (29), Anastasia Toma (30)

Cartonașe galbene: Diana Pop (63) / Anastasia Toma (86), Andreea Lovenberg (88)

A.S. Independența: 30.Krisztina Szoke Nagy – 15.Andreea Pop (3.Rebeca Mariș `75), 4.Florica Codrea-cpt, 9.Alexandra Zsiga, 20.Roberta Silaghi – 5.Laura Desmerean, 6.Diana Pop (17.Raluca Pteanc `65), 2.Diana Grecu, 11.Alexandra Marian (13.Ligia Muntean `68) – 10.Dariana Indrei, 7.Crina Cîmpan (8.Adelina Fedor `60)

Antrenor: Irina Codrea

Heniu Prundu Bârgăului: 1.Elena Toma – 15.Paula Șatropa (14.Elena Ciurea `68), 7.Lenuța Ștef (2.Daniela Mureșan `44), 6.Beata Filler-cpt, 8.Daria Archiudean – 11.Denisa Lovenberg, 17.Anastasia Toma, 16.Cristina Pop, 9.Andreea Lovenberg – 5.Valentina Vaman, 18.Roxana Dinescu (10.Ioana Pop `84)

Antrenori: Călin Svoboda, George Ruscan

Arbitrii: Cristian Codrea, Daniel Lar, Gheorghe Tarba (Baia Mare)

Autor articol: Alin Botioc