În urmă cu doar câteva zile, pe 3 august, echipa feminină de fotbal Universitatea Galați a împlinit cinci ani de existență.

Încheiat prematur din cauza pandemiei de coronavirus, sezonul 2019-2020 al Ligii 1 a fost încheiat de fetele de la Universitatea Galați pe un onorant loc secund, la cinci puncte în spatele multiplei campioane „U” Olimpia Cluj.

Gruparea gălățeană a demarat preparativele pentru viitorul sezon al Ligii 1 feminin. Au fost anunțate și primele achiziții: portugheza Olivia Raquel Domingos (20 ani) – mijlocaș, un produs al clubului GD Estoril; ucraineanca Valeria Postol (20 ani) – extremă, componentă a naționalei U19 a Ucrainei, campioană europeană la fotbal pe plajă cu naționala Ucrainei; Olga Zeziukina, din Ucraina și Iriska Topal, internaţională din Republica Moldova;

Mulțumesc în primul rând pentru oportunitate! Va fi prima experiență în străinătate, de la care am așteptări mari să îmi îmbunătățesc stilul și să continui să cresc din ce în ce mai mult. Voi îmbrățișa acest proiect cu toată ambiția și disponibilitatea, astfel încât această experiență să fie plină de satisfacții. Mulțumiri speciale tuturor celor care s-au implicat pentru a face posibil acest transfer. Cu siguranță nu voi lăsa acest moment să-mi scape, voi face tot ceea ce depinde de mine, iar încrederea pe care o am în persoana mea, se va reflecta în fiecare antrenament și fiecare joc, garantez!”, a scris Olivia Raquel Domingos pe pagina sa de Facebook.

Transferul Oliviei Raquel Domingos la Galați a fost reflectat și în presa portrugheză, inclusiv în cunoscutul cotidianul „O Jogo”!

 

Articol de Adi Dobre