După binevenita vacanța de iarnă, fetele de la Navobi au revenit la începutul lunii trecute la antrenamente. Fără resurse financiare prea mari, antrenamentele se desfășoară în Iași, urmând ca în perioada precompetițională să efectueze câteva jocuri de pregătire cu băieții de la CSMS Iași 2001, cu fetele de la Armonia Dolhești, CSM Pașcani, Heniu Prundu Bârgăului, dar și cu campioana României Olimpia Cluj.  Acest interesant meci va avea loc marți 17 februarie 2015, ora 15,00 pe terenul sintetic din Dealul Copoului.

După retragerea neașteptată din campionat a echipei Oțelul Galați, Navobi Iași a rămas aproape fără concurență în ce privește promovarea în Superliga de fotbal feminin. Intrebarea nu se pune dacă echipa va promova, ci, dacă vor fi resurse financiare care să susțină în Superligă această talentată echipă!

La capitolul achiziții, în mare măsură echipa a rămas aceași cu care s-a încheiat prima parte a campionatului, nici una dintre fetele care au evoluat sub culorile ieșene nu a plecat. La capitolul veniri, lotul s-a întărit cu câteva jucătoare de valoare de la Oțelul, Monica Bențoiu (componentă a lotului național U19), Elena Răduc, precum și promovarea de la lotul de junioare a talentatelor fotbaliste Diana Petrescu, Ana Proca, Albert Tina, Denissa Ciulin, Paula Pintilii la care se adaugă junioarele care deja au debutat în campionat alături de senioare Iulia Zamfir, Francesca Gheorghiu, Ana Tătărușanu, Olivia Cojocia, Iulia Istrate, Diana Nistor.

”Pornim din nou la drum cu un lot omogen, talentat și care a reușit cu puține resurse financiare să joace fotbal. ”Caseta tehnică” cu 8 meciuri jucate, 7 câștigate și un egal, în care am înscris 87 de goluri și am primit numai 2, spune aproape totul despre echipa noastră. Ne pare rău de retragerea echipei din Galați pentru că nu mai avem adversari cu care să jucăm de la egal la egal în campionat și în Superligă vom avea numai meciuri tari. De aceea am încercat să jucăm câteva meciuri amicale mai tari cu echipe din Superligă, printre care marțea viitore cu campiona României Olimpia Cluj. Sper ca fetele noi să se integreze rapid în echipă și împreună să ne atingem obiectivele propuse!” – prof. Adrian Ambrosie, manager CS Navobi Iași

Campionatul de fotbal feminin va începe duminică 1 martie, când CS Navobi Iași va juca în deplasare la Viitorul Buzău, în etapa a 11-a.

Următoarele meciuri programate din sezonul regulat:

Etapa a 12-a: 29 martie Navobi Iasi – Otelul Galati (nu se disputa, echipa din Galati s-a retras)

Etapa a 13-a: 11 aprilie Armonia Dolhești – Navobi Iași

Etapa a 14-a: 19 aprilie Navobi Iasi – Selena Constanța

După terminarea campionatului regulat, va avea loc play-offul competiției unde primele 4 clasate vor juca meciuri tur retur, după sistemul fiecare cu fiecare.

După încheierea play-offului, locul 1 promovează direct în Superliga Natională de fotbal feminin, locul al 2-a lea va disputa un meci de baraj cu locul 8 din Superligă.

Urăm succes echipei ieșene și vom reveni cu noi informații despre pregătirea acesteia.

 

Sursa : csnavobi.ro