După un sezon trecut foarte bun, cu clasări pe podium atât în Superligă, cât şi în Cupa Balcanică, echipa ieşeană pregătită de prof. Adrian Ambrosie a încheiat turul stagiunii 2016-2017 pe locul 5. Ieşencele au câştigat 4 din cele 9 meciuri disputate în prima parte a campionatului (5-1 cu Heniu, 7-0 cu Baia Mare, 3-1 la Bucureşti, 5-0 cu Târgovişte) au remizat de două ori în deplasare, 1-1 la Odorhei şi 0-0 la Timişoara şi au suferit trei eşecuri, 1-2 la Craiova, 1-3 la Tg. Mureş şi 2-7 acasă cu Olimpa Cluj. Prof. Adrian Ambrosie, managerul şi antrenorul echipei, s-a declarat mulţumit de evoluţia fetelor, dar admite că se putea mai mult dacă ar fi putut păstra măcar o parte din jucătoarele plecate în vară. 

„Statistic vorbind, ocupăm un loc la mijlocul clasamentului. Realist vorbind, nu cred că putem vorbi de mai mult, ţinând cont de câteva argumente. Sunt 10 echipe în Superligă, faţă de 8 câte au fost anul trecut. În plus, am pierdut câteva jucătoare valoroase, pe Larissa Ambrosie, Adina Rognean, Nicoleta Deca, Ana Foia, Rahela Gangal. Bugetul a fost unul de supravieţuire, nu am avut cantonament de vară şi o bună perioadă am lipsit de la echipă, fiind plecat cu Naţionala U17. Pe această cale le mulţumesc atât fetelor, cât şi colegilor mei care m-au înţeles şi m-au suplinit cât am lipsit”, a declarat Adrian Ambrosie. Managerul lui Navobi crede că echipa ar fi putut obţine mai mult în turul campionatului, dar are încredere că în 2017 vor putea fi atinse obiectivele stabilite.

„Cu siguranţă, se putea mai mult în acest tur de campionat. Argumentele de mai sus, dar şi neşansa de a pierde meciul de la Craiova după ce am primit două goluri în prelungiri, au făcut să ocupăm acest loc, care nu ne onorează. Însă nimic nu e pierdut. Cu un nou buget alocat de la Fundaţia Sportului Ieşean, cu care să putem face un cantonament bun în iarnă, şi câteva achiziţii pe care ni le dorim, putem să ne redresăm şi să ne atingem obiectivul, locurile 1-4 în Superligă şi semnifinala/finala Cupei României”, a completat Ambrosie.

Mulţumit de achiziţii

În vară, la Navobi au venit cinci jucătoare noi, acestea fiind Nina Anca (Fair Play Bucureşti), italianca Claudia Dollorenzo (Lecce), americanca Justine Prata şi internaţionalele din Republica Moldova, Vasilica Nadejda şi Colesnicenco Nadejda. Managerul Adrian Ambrosie spune că fetele s-au integrat bine în echipă.

„Fetele care au venit în vară s-au integrat foarte bine. Sunt jucătoare experimentate, care au adus un mare plus echipei. Nina Anca şi Colesnicenco Nadejda au bifat toate minutele din cele 9 partide. Pe celelalte nu am putut să le folosesc integral deoarece au fost probleme de accidentări, în cazul Nadiei Vasilica, sau am primit târziu cartea verde pentru Dollorenzo, iar Justine Prata a trebuit să se întoarcă în America pentru a-şi rezolva probleme legate de cetăţenia română. Una peste alta, cred că sunt jucătoare extrem de importante, care alături de nucleul deja format de anul trecut cu Mirela Abălaşei, Iulia Mera, Monica Benţoiu, Elena Răduc, Teodora Plăcintă, Georgiana Ilaş, Andreea Grigoraş sau Loredana Nica, au realizat meciuri bune şi foarte bune în acest campionat. Dacă am fi avut şi jucătoarele de care ne-am despărţit în vară, cu siguranţă am fi fost mai sus în clasament”, a declarat Ambrosie.

Navobi pune accentul şi pe junioare

Clubul Navobi nu se preocupă doar de performanţa echipei de senioare, ci se gândeşte şi la viitor, grupele de junioare având fete extrem de talentate. “Stăm destul de bine şi la acest capitol al junioarelor. Avem două grupe de junioare, U10 şi U14. Pe lângă cele care au debutat deja la echipa mare şi la Naţionala U17, Iulia Zamfir, Ana Proca, Diana Petrescu, Andreea Sighiartău, din iarnă au drept de joc jucătoarele născute în 2002, dintre care le-aş aminti pe Ana Palaghia, Larisa Ionescu. Domnul profesor Cristian Amironesei face o treabă excelentă la nivelul junioarelor, în fiecare zi vin fete noi la echipă. Îmbucurător este faptul că vin parinţi cu fete de 6-10 ani la antrenamente. De fapt, grupa U10 este extrem de valoroasă, admirată chiar de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, la Turneul de la Cluj, grupă din care prevăd multe fete jucând in viitor la echipele naţionale ale României. Viitorul sună bine la Navobi!”, a spus prof. Ambrosie.