Mirela Abălaşei este de departe cea mai experimentată jucătoare a lui Navobi Iaşi. Portarul Iaşiului este deseori antrenorul din teren al echipei, iar intervenţiile sale dau încredere colegelor mai tinere. Înaintea celui mai important meci din istoria echipei, finala Cupei României cu Olimpia Cluj, Mirela spune că retrăieşte emoţiile de anul trecut, când Navobi a reprezentat România în Cupa Balcanică. Ce şanse are Iaşiul în finala de duminică, în opinia Mirelei Abălaşei, care sunt atu-urile lui Navobi în faţa unei echipe mult mai experimentate, aflaţi într-un scurt interviu acordat de portarul echipei din Copou site-ului www.frf.ro.

– Mirela, mai aveţi câteva zile şi jucaţi cu trofeul pe masă, în faţa propriilor suporteri. Cum va fi partida?
Abia aşteptăm această finală. Este o adevărată provocare pentru toată lumea, atât pentru mine, cât și pentru echipă, pentru staff. Este un moment al adevărului pentru noi. Putem vedea unde ne situăm după acest proiect pe doi ani. Suntem pe podium în Superligă, jucăm o finală de Cupă, dar ne dorim mai mult.

– Ce șanse aveți în fața Olimpiei? Clujencele sunt cotate cu prima şansă…
– Prin performanțele pe care le-au reuşit în ultimii ani, Olimpia Cluj pare favorită în acest meci, dar noi ne vom juca șansa. Vom intra pe teren, vom pune mingea jos și vom face totul pentru a practica un fotbal frumos, incisiv.

– Ce ar însemna pentru tine un trofeu cu Navobi?
– Ar fi o încununare a muncii de zece ani în fotbalul feminin, apogeul carierei mele, mai cu seamă că mă apropii de retragere. Ar fi o împlinire atât pentru mine, cât și pentru grup.

– Care ar putea fi atu-ul lui Navobi în finală?
– Forța grupului, omogenitatea noastră, spiritul nostru de luptătoare. Va fi un meci special. Dacă vreți, trăiesc același sentiment ca atunci când am reprezentat România în Cupa Balcanică. Este un sentiment special. Un astfel de meci este total diferit faţă de celelalte din Cupă sau din campionat. E un singur meci. Intri pe teren şi dai totul pentru a obţine un trofeu.

– Un gând pentru suporterii ieșeni?
– Îi așteptăm la meci să ne susţină într-un număr cât mai mare. Ne dorim să fie alături de noi, să vină să vadă ce este fotbalul feminin, să urmărească un meci de Cupă, un spectacol.

Lotul Navobi Iași

Portari: Mirela Abălașei, Cătălina Cojocaru, Andreea Sighiartau;

Fundași: Nina Anca, Ștefana Ciobanu, Iulia Adalmina Zamfir, Iulia Mera, Larisa Ambrosie, Monica Bențoiu, Maria Spînu, Justine Prata, Ana Palaghia, Diana Nistor, Nadejda Vasilica;

Mijlocași: Nicoleta Deca, Rahela Gangal, Ana Maria Proca, Adina Rognean, Georgiana Ilaș, Elena Răduc, Ana Foia, Alina Butnaru, Nadejda Colesnicenco;

Atacanți: Teodora Plăcintă, Artimeza Ciubotariu, Andreea Grigoraș, Loredana Nica, Ana Maria Vasile, Claudia Dollorenzo, Diana Petrescu.

Olimpia Cluj – Navobi Iași, finala Cupei României la feminin, se va disputa la Iași, pe 14 mai, de la ora 17:00, pe stadionul "Emil Alexandrescu"!