Echipa feminină de fotbal Olimpia Cluj a devenit, matematic, campioană a României cu etape bune înainte de finalul Superligii Naționale. Gruparea ardeleană a bifat astfel al șaptelea titlu consecutiv! A fost un nou sezon în care Olimpia nu a avut rival în competiția internă. Cu o linie de clasament incredibilă, 16 victorii din tot atâtea partide și un golaveraj galactic, 130-4, Olimpia va reprezenta la toamnă fotbalul românesc, din nou, în UEFA Women’s Champions League.

Fără gol până la final!

„Trebuie să câștigăm și Cupa României pentru a avea un sezon împlinit. Și, era să uit, ne-am propus ca până la finalul sezonului să nu mai primim gol”, spune Marius Suller (foto), antrenorul campioanei României. Suller a preluat Olimpia în iarnă, după ani buni în care multipla campioană a României a fost pregătită de Mirel Albon, selecționerul primei reprezentative, acum director tehnic la clubul clujean. La prima sa experiență în fotbalul feminin, Marius Suller e aproape de realiza eventul cu Olimpia.

„Fetele sunt mai receptive, mai ambițioase”

„Sunt fericit pentru acest titlu. Mă bucur pentru fete în primul rând, pentru că știu cât au muncit în aceste luni de când lucrăm împreună. Vrem și Cupa, e clar, iar acest obiectiv depinde de noi. Întâlnim în finală o echipă, Navobi Iași, experimentată, cu un antrenor, Adrian Ambrosie, valoros, familiarizat cu fotbalul feminin. Am însă încredere că fetele noastre, care își doresc enorm și acest trofeu, vor reuși să se impună. Am descoperit aici la Olimpia jucătoare de mare caracter, care se pregătesc cu o ambiție extraordinară. Care e diferența dintre fete și băieți?! Fetele sunt mai receptive, mai ambițioase. Eu am lucrat până acum doar cu băieți. În fiecare zi însă descopăr lucruri noi la aceste fete”, a mai spus Marius Suller, care e optimist în privința fotbalului feminin din Românie: „E în creștere. Sunt convins că în câțiva ani echipele din România, precum și prima reprezentativă, se vor lupta de la egal la egal cu națiunile ce au tradiție în fotbalul feminin”.

La a doua finală

Tehnicianul campioanei Olimpia Cluj nu e la prima finală de Cupa României. „Am mai disputat o finală, acum doi ani, cu Universitatea Cluj. Am pierdut însă”, rememorează Suller, pentru care orașul Iași, locul în care se va disputa finala Cupei României, reprezintă o bornă importantă în cariera sa: „La Iași, acum ceva ani, în sezonul 2010-2011, am debutat ca antrenor. Eram atunci secundul lui Adrian Falub, cel cu care am colaborat cea mai mai mare parte a carierei de tehnician și de care mă leagă o prietenie adevărată”.

Cu doi colaboratori experimentați, Iulian Szekely și Paolo Potocnik, antrenorul Marius Suller e pregătit pentru a aduce Olimpiei al șaselea event, Cupă și campionat!

Din cele șase finale disputate în ultimii șase ani, Olimpia a câștigat cinci. Gruparea clujeană „s-a împiedicat” anul trecut, la Hunedoara, când a pierdut trofeul în fața formației ASA Târgu Mureș, scor 1-2.

Lotul Olimpiei Cluj

Portari: Lavinia Boandă, Szidonia Salamon, Georgiana Dârle;

Fundași: Lidia Havriștiuc, Teodora Meluță, Adina Giurgiu, Dariana Indrei, Melinda Nagy; 

Mijlocași: Ioana Bortan, Ștefania Vătafu, Andreea Voicu, Raluca Borodi, Daniela Mateș, Cristina Carp, Carmen Ciobanu, Beatrice Tărășilă;

Atacanți: Mihaela Ciolacu, Mara Bâtea, Alexandra Lunca, Oana Negrea, Loredana Popa.

Olimpia Cluj – Navobi Iași, finala Cupei României la feminin, se va disputa la Iași, pe 14 mai, de la ora 17:00, pe stadionul "Emil Alexandrescu"!