“Am venit la Iași să aducem trofeul înapoi la Cluj și ne bucurăm că am reușit acest lucru. Nu vreau să comentez despre echipa Iașiului, dar diferența cred că s-a văzut pe teren. Scopul nostru acum este Liga Campionilor. Avem condiții destul de bune la Cluj, jucăm fotbal de plăcere, nu pentru a ne îmbogăți. Ne dorim să ajungem cât mai departe”, a declarat Ioana Bortan.

La rândul său, tânăra jucătoare Teodora Meluță a declarat că își dorește să câștige cât mai multe trofee. “Acest trofeu reprezintă totul pentru mine. De ce? Pentru că totul se rezumă la trofee. Pentru asta muncim, pentru a câștiga trofee. Ținta noastră acum este să trecem de grupele Ligii Campionilor”.

Antrenorul Olimpiei, Marius Suller, era extrem de fericit la final pentru acest prim trofeu din cariera sa. “Sunt foarte fericit, este primul trofeu din carieră, am o satisfacție enormă. Am antrenat și la băieți, de puțin timp am debutat la Olimpia Cluj și sunt foarte fericit pentru acest trofeu. Aici, la Iași, am debutat ca antrenor secund al lui Adi Falub, în 2010, aici am cucerit primul trofeu. Pentru grupele Ligii Campionilor vom face 2-3 transferuri”, a spus Suller.

Căpitanul lui Navobi, cu ochii în lacrimi la final

Nina Anca, purtătoarea banderolei de căpitan al echipei Navobbi, nu și-a putut stăpâni emoțiile și a izbucnit în plâns după meci. “Din păcate, azi atât am putut. S-a văzut experiența echipei din Cluj, cu multe jucătoare la lotul național și trebuie felicitate pentru că ne-au făcut mândri cu rezultatele obținute la echipa națională. Această finală a însemnat foarte mult pentru cariera mea și îmi doream enorm acest trofeu. Am avut galerie, prieteni, familiile alături de noi, dar problema am fost noi. Nu am reușit să colaborăm mai bine în teren”, a declarat Nina Anca.

La rândul său, managerul echipei Navobi, Adrian Ambrosie, a recunoscut superioritatea campioanei Olimpia și a făcut un apel la autoritățile locale să-și îndrepte atenția și către fotbalul feminin ieșean: “A fost o victorie incontestabilă a echipei clujene. Noi ne bucurăm că am ajuns până în finala Cupei României în doar cinci ani de la înființarea clubului, ceea ce este o performanță. Sper ca această finală să atragă simpatia autorităților locale și să fim susținuți mai mult. Ne-a lipsit curajul pentru a reuși mai mult în acest meci. Probabil presiunea finalei și-a spus cuvântul, în condițiile în care avem o echipă tânără”.

Răzvan Burleanu: “Am văzut un fotbal de calitate în finală"

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a apreciat fotbalul practicat de cele două finaliste şi a făcut un apel la autorităţile locale pentru a susţine acest fenomen, tot mai dezvoltat în ţara noastră. “Fotbalul feminin se dezvoltă de la zi la zi în România. Dacă în urmă cu trei ani erau 2.000 de jucătoare, acum sunt 50.000 de fete care joacă fotbal în România. Am văzut un fotbal frumos în finală, de calitate, şi o deschidere din partea publicului ieşean. Au fost la meci aproximativ 1.200 de spectatori, o cifră foarte bună pentru un meci de fotbal feminin, o cifră care se apropie de un meci de Liga I. Olimpia Cluj domină campionatul intern şi a câştigat pe merit trofeul. Este o echipă care a reuşit în fotbalul feminin românesc, cu o poveste frumoasă în spate. Echipa are susţinere din partea mediului privat şi a mediului universitar. În ceea ce priveşte echipa Navobi, cunosc problemele cu care se confruntă. Avem o relaţie apropiată cu Adrian Ambrosie. Ne dorim ca autorităţile locale din Iaşi să sprijine mai mult şi fotbalul feminin. Fără susţinere este greu să te dezvolţi. Dar, din discuţiile cu domnul primar Mihai Chirica, mi-am dat seama că Primăria este foarte interesată de dezvoltarea fotbalului la Iaşi”, a declarat preşedintele Răzvan Burleanu.