Dacă 8 Martie a fost „Ziua Femeii”, ziua de 11 martie a fost ziua fotbalului feminin!

Federația Română de Fotbal, Fundația Policy Center for Roma and Minorities și Global Shapers Bucharest Hub au organizat sâmbătă, în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 136 din Ferentari, Festivalul de Fotbal Feminin „Live Your Goals”.

Evenimentul organizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 și FARE Network s-a desfășurat sub egida proiectului FIFA ”Live Your Goals”, care are ca scop atragerea unui număr cât mai mare de jucătoare de fotbal, creșterea popularității fotbalului feminin și implicarea unui număr cât mai mare de fete în acest sport.

180 de fete cu vârsta până în 14 ani au îmbrăcat echipamentul de culoare roz și, împărțite pe grupe, au lucrat diferite exerciții de bază, exersând tehnica lovirii balonului cu piciorul și cu capul. Printre cei care le-au ajutat pe fete să își dezvolte coordonarea și mobilitatea și le-au provocat la diferite jocuri interactive cu mingea de fotbal au fost selecționerul naționalei feminine a României, Mirel Albon, și două dintre componentele primei reprezentative, Ioan Bortan și Ștefania Vătafu. Împreună, acestea dețin trei titluri de „Jucătoarea Anului”.

”Este o bucurie imensă să văd atâtea fete jucând fotbal! Fetele din România își doresc să practice acest sport, au abilitățile necesare. Acest festival reprezintă doar un prim pas, multe dintre fetele prezente aici vor continua în fotbal. iar acest lucru înseamnă un viitor foarte bun pentru echipa națională”, a declarat Mirel Albon, selecționerul naționalei feminine.

”Prin aceste evenimente, fetele au pportunitatea să practice sportul pe care îl iubesc. Eu, când eram de vârsta lor, nici nu știam că există fotbal feminin în România”
Ștefania Vătafu, mijlocaș România

”Obiectivul nostru este acela de a arăta frumusețea acestui sport. Live Your Goals înseamnă să urmărești un vis care poate deveni realitate. Am văzut multe fetițe care au talent și pot rămâne în fotbal”, a punctat Alin Cioban, președintele Comisiei de fotbal feminin din cadrul FRF.

Ziua fotbalului feminin a continuat cu o serie de meciuri în care femei din diferite medii sociale s-au înfruntat pentru titlul de cea mai bună echipă a evenimentului. Mame, studente, foste jucătoare de fotbal sau angajate a unor companii, cu toate s-au bucurat de jocul de fotbal, conștientizând importanța colaborării și a sprijinului reciproc.