Tricolorele au pierdut cu 1-0 partida cu Belgia, ultima disputată pe teren propriu în actuala campanie de calificări pentru Campionatul Mondial – Franța 2019.

După o primă repriză încheiată la egalitate, 0-0, echipa oaspete a revenit mai determinată de la vestiare, practicând un pressing avansat. După minute bune, în care Wullaert a ratat mai multe ocazii, nimerind bara de două ori, replica noastră a venit prin Nagy (65), care a trimis un șut din afara careului puțin peste poartă.

Deși nu a înscris în această seară, Wullaert a fost cea care a pasat decisiv la golul înscris de Van Kerkhoven în minutul 84.

Pentru reprezentativa noastră urmează meciul cu Portugalia, programat pe 4 septembrie la Chaves.

România – Belgia 0-1 (Van Kerkhoven 84′)

UPDATE 20:45 | Scorul a rămas neschimbat după primele 45 de minute, 0-0, reprezentativa noastră ratând mai multe ocazii de a deschide scorul prin Cristina Carp și Florentina Olar. La rândul ei, echipa oaspete a dominat startul meciului, având șansa de a marca prin Wullaert.

UPDATE 19:20 | Echipele de start pentru meciul din această seară:

Echipa României: 1. Părăluță – 2. Oprea, 5. Meluță, 6. Goder – 7. Giurgiu, 4. Bortan, 8. Vătafu, 11. Olar-cpt – 14. Herczeg (3. Nagy 46′), 20. Carp (18. Bănuță 80′), 16. Sandu (9. Bâtea 46′). Antrenor: Mirel Albon

Rezerve: 12. Boandă – 15. Borodi, 17. Rognean,  19. Negrea

Echipa Belgiei: 21. Evrard – 22. Deloose, 10. Zeler-cpt, 18. Deneve, 2. Philtjens – 15. Daniels (17. Van Kerkhoven 46′), 8. Onzia (6. De Caigny 64′), 23. Missipo, 7. Van Gorp (14. Vanmechelen 64′)- 11. Cayman, 9. Wullaert. Antrenor: Ives Serneels

Rezerve: 12. Lemey – 4. Coutereels, 16. Van Den Abbeele, 20. Biesmans

UPDATE 18:30 | Tricolorele au ajuns la stadion și au inspectat gazonul înainte să se pregătească de încălzire. A mai rămas o oră și jumătate până la startul partidei cu Belgia!

UPDATE 17:30 | Programe de meci gratuite oferite de Federația Română de Fotbal suporterilor care vor veni diseară la meciul România – Belgia!

UPDATE 16:00 | Interviul cu liderul echipei naționale, Florentina Olar, la revenirea în cadrul primei reprezentative după naștere poate fi citit AICI.

UPDATE 15:00 | Orașul Botoșani este alături de reprezentativa noastră și pregătit pentru cel de-al doilea meci găzduit pentru naționala feminină.

UPDATE 12:30 | Tricolorele au efectuat o scurtă plimbare prin parcul Tineretului din Botoșani, înaintea partidei din această seară cu Belgia. Vă așteptăm la meci! ??

Revenită în cadrul echipei naționale după naștere, Florentina Olar a explicat importanța acestui meci. ”Pentru mine orice meci este la fel de important, indiferent de miza lui,  dacă mai sunt sau nu șanse de calificare. O victorie ne va face să avem un moral bun înaintea partidei din Portugalia, punctele obținute ne vor menține pe un loc cât mai bun în clasamentul FIFA. Un rezultat pozitiv va arăta că avem puterea de a juca la nivel înalt, împotriva echipelor care au participat la turnee finale. Sunt multe aspecte, dar mai presus de toate mândria de a reprezenta țara și mentalitatea de învingător!

Belgia e o echipă foarte bună, un adversar tare. La ultimul European a avut neșansa să facă parte din aceeași grupă cu Olanda, țara gazdă, altfel ar fi avut alt traseu, nu s-ar fi oprit încă din faza grupelor. Jucătoarele din naționala Belgiei vor fi, cu siguranță, foarte motivate, pentru că au nevoie de puncte în meciurile care au mai rămas, cu noi și cu Italia, pentru a prinde un loc de play-off. Nu mai au șanse la locul 1. Belgia are un lot bun, cu jucătoare ce evoluează la echipe de puternice din campionate de top, cum ar fi Tessa Wullaert, care, după trei ani petrecuți la VfL Wolfsburg, s-a transferat la Manchester City, Janice Cayman, de la Montpellier. Să nu uităm că în fața acestei echipe, România a pierdut la Leuven la limită, în ultimele minute, nedrept aș putea spune. Vrem să ne revanșăm”, a declarat selecționerul Mirel Albon înaintea meciului cu Belgia din această seară.

Lotul României pentru meciurile cu Belgia și Portugalia:

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD), Lavinia Boandă (”U” Olimpia Cluj)

Fundași: Olivia Oprea (Zaragoza CFF), Anne Marie Bănuță  (Rodez Aveyron/Franța), Teodora Meluță,  Melinda Nagy (ambele ”U” Olimpia Cluj), Brigitta Goder (ETO Gyori FC/ Ungaria), Adina Giurgiu (Sassuolo/Italia)

Mijlocași: Bianca Sandu (Diosgyori VTK/Ungaria), Andrea Herczeg (Mallbackens IF/Suedia), Ioana Bortan (”U” Olimpia Cluj), Ștefania Vătafu (Anderlecht), Raluca Borodi (”U” Olimpia Cluj), Erika Gered (Vasas Femina)

Atacanți: Cristina Carp, Mara Bâtea, Oana Negrea (toate ”U” Olimpia Cluj), Adina Rognean (Heniu Prundu Bârgăului), Florentina Olar (Fortuna Hjorring)