Olimpia Cluj, campioana ultimelor șapte ediții ale Ligii I, s-a deplasat la Ișalnița pentru confruntarea cu Real Craiova, în timp ce la Timișoara s-au confruntat CFR și Heniu Prundu Bârgăului.

Pe Bega, jucătoarele de la Heniu, pregătite de Călin Zvoboda, au început foarte bine partida și conduceau la un moment dat cu 2-0! Trupa lui Florin Bugar, CFR Timișoara, a revenit însă și a întors rezultatul. Scor final, CFR – Heniu 5-2. „Ne-au lipsit patru jucătoare de bază. Am fost astfel nevoiți să aliniem o echipă cu multe fete tinere, care au jucat foarte bine, dar, la un moment dat, au cedat”, a spus, pentru www.frf.ro, Gicu Ruscău, președintele echipei Heniu Prundu Bârgăului.

La Ișalnița, Real Craiova a fost la un pas de o mare surpriză. La primul meci cu Daniel Naicu pe bancă, oltencele au dat o replică foarte bună multiplei campioane a României, care a fost nevoită să se întrebuințeze serios pentru a-și trece în cont al doilea succes stagional. Golul Olimpiei a fost marcat cu 11 minute înainte de final, de Maria Ciolacu.

A fost cea mai fericită zi din viața mea. Fetele noastre au jucat extraordinar pe toată durata partidei. Niciodată nu le-au văzut jucând astfel. Le-am spus după meci că sunt mândru de ele. Le-am spus să nu plângă, pentru că această înfrângere în fața unei echipe precum Olimpia Cluj e similară cu o victorie de nouă puncte, nu de trei”, a declarat, pentru www.frf.ro, Fănel Văduva, președintele clubului Real Craiova.

Real Craiova i-a dat mari bătăi de cap Olimpiei Cluj și anul trecut. „Acum un an a fost 0-2, anul acesta 0-1, suntem pe drumul cel bun! Pentru noi, Olimpia Cluj rămâne un club etalon și reprezintă de asemenea o mândrie. Cu o echipă ca Olimpia în campionat, creștem și noi, ceilalți în valoare”, a mai adăugat Văduva.

Real Craiova e unul dintre cele mai organizate cluburi din fotbalul feminin românesc, „chiar și fără sprijin din partea Consiliului Local și Județean”, după cum subliniază președintele Fănel Văduva. Real Craiova are echipe, toate înscrise în competițile organizate de Federația Română de Fotbal, la U12, U14, U15, Liga a III-a, Liga a II-a și Liga I!

Antrenor la prima echipă e Daniel Naicu, la Real 2 Craiova (Liga a II-a) e Sorin Popescu, iar de Real 3 (Liga a III-a) se ocupă Matei Croitoru. Toți tehnicienii clubului sunt coordonați de Sorin Pătrașcu.

Liga I
Etapa a II-a:
CSȘ Târgovişte – Fair-Play București 1-4
Real Craiova – Olimpia Cluj 0-1
CFR Timișoara – Heniu Prundu Bârgăului 5-2

Meciurile Vasas Femina – Fortuna Becicherecu Mic și ASA Târgu Mureș – Universitatea Alexandria au fost amânate.

Etapa viitoare:

1 octombrie
Olimpia 1 UT Cluj – CFR 1933 Timișoara

Fair-Play București – Real Craiova

Fortuna Becicherecu Mic – ASA 2013 Târgu Mureș Info

22 octombrie
Universitatea Alexandria – CSȘ Târgovişte

8 noiembrie
Heniu Prundu Bârgăului – Vasas Femina Odorhei

Meciuri spectaculoase în Liga a II-a și a III-a!

În acest week-end au fost programate meciuri în Liga a II-a și a III-a. Iată rezultatele:

Liga a II-a, etapa 1

Seria I

CS Navobi Iași – Real 2 Craiova 1-6
Măgura 2012 Bacău – Selena ȘN Constanța 1-4
Onix Râmnicu Sărat – Universitatea Galați 1-4

Meciul ACS Viitorul Reghin – Armonia Dolhești a fost amânat

Seria a II-a

Sporting Lugaș – Independența Baia Mare 0-5
Piroș Security – CS Ineu 15-1
Olimpic Star Cluj – Ladies Târgu Mureș 6-0
Olimpia 2 UT Cluj – Vasas 2 Femina Odorhei 4-5

Liga a III-a:

Seria I

Progresul București – Vulpițele Galbene Roman 0-7

Universitatea 2 Galați – Real 3 Craiova 3-3

CS Nicu Gane Fălticeni – CSM Paşcani 3-0

Partida Dream Team București – CF Onești se va disputa pe 15 octombrie

Seria a II-a

Banat Girls – Atletic Drobeta 7-0

Partidele AS Independența 2 Baia Mare – CFR 2 Timișoara și CFF Oltenia – Venus Maramureș au fost amânate

Juventus Timișoara stă în această rundă