Sursa foto: Diana Coltofean

Liga 1 la fotbal rezervată fetelor programează în acest weekend cea de-a doua etapă a play-off-ului. În Banat, la Becicherecu Mic, se joacă partida dintre Fortuna, formația gazdă, și Universitatea Galați, echipe care au pierdut în prima etapă, ambele în deplasare.

Fortuna Becicherecu Mic a pierdut, 2-3, duelul cu Piroș Security Arad, în timp ce Universitatea Galați a fost depășită net de Heniu Prundu Bârgăului, 0-5.

În ultimul duel dintre cele două formații, care a avut loc tot la Becicherecu Mic, în 7 noiembrie, în etapa a 8-a a Ligii 1, Fortuna s-a impus cu scorul de 5-3.

După un început cu dreptul în play-off, victorie pe teren propriu, 3-2, cu Fortuna Becicherecu Mic, fetele de la Piroș Security Arad țintesc un nou succes. La Arad sosește însă o echipă rănită, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Trupa pregătită de Attila Vágó a pierdut în prima rundă, pe teren propriu, în fața campioanei „U” Olimpia Cluj, scor 0-3, și a coborât în clasament pe locul cinci. „Mergem la Arad să ne recuperăm punctele”, spun harghitencele.

Arădencele sunt însă hotărâte să contabilizeze și a doua victorie din play-off. „Important este că am început cu dreptul acest play-off. Deși învinsesem în sezonul regular, 2-0 acasă, știam că ne așteaptă un meci foarte greu. Fortuna e o echipă tare, are un lot valoros, formează un grup foarte omogen. Am dovedit însă tuturor ca nici noi nu suntem mai prejos, deși ne-au lipsit câteva jucătoare de bază. Ce așteptări avem de la meciul cu Vasas?! Nu doar de la meciul cu Vasas aveam așteptări, ci de la fiecare meci în parte. Ne dorim să facem un joc bun și să obținem cele trei puncte. Suntem conștiente că nu mai avem șanse la primul loc, dar vom lupta atât pentru un loc în primele trei, cât și pentru Cupa României. Pentru sezonul viitor, vrem să formăm o echipă și mai puternică și să ne batem la titlu. Avem nevoie de câteva întăriri, dar vrem să promovăm și junioare la echipa mare, talentate și valoroase”, a spus Cristina Sucilă, 31 de ani, una dintre cele mai valoroase și mai experimentate componente ale echipei Piroș Security Arad.

„Sunt fericită că am debutat cu dreptul în play-off, dar mai ales că am marcat! Mărturisesc faptul că înainte de meci am avut foarte mari emoții, dar, în momentul în care am intrat pe teren, emoțiile s-au risipit. Vrem trei puncte și din următoarea confruntare, cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Știm însă că ne așteaptă un meci foarte greu, dar promitem să repetăm evoluția din prima etapă. Care sunt obiectivele? Să batem tot și să urcăm în clasament, iar sezonul viitor să ne batem la titlu”, a declarat, plină de optimism, Melisa Olariu, 18 ani, componentă a naționalei U19 a României, golgheterul echipei Piroș Security cu 12 goluri.

Cel mai important duel al rundei este, fără îndoială, confruntarea de la Cluj dintre multiplacampioană „U” Olimpia Cluj și Heniu Prundu Bârgăului.

Programul etapei a doua:

Play-off

Duminică, 21 martie

11:00 Fortuna Becicherecu Mic – Universitatea Galați
11:00 Piroș Security Arad – Vasas Femina Odorhei
14:00 Universitatea Olimpia Cluj – Heniu Prundu Bârgăului

Rezultatele Etapei 1:

Heniu Prundu Bârgăului – Universitatea Galați 5-0
Piroș Security Arad – Fortuna Becicherecu Mic 3-2
Vasas Femina Odorhei – Universitatea Olimpia Cluj 0-3

Clasament:

1. U Olimpia Cluj 36p
2. Piroș Security Arad 26p
3. Fortuna Becicherecu Mic 25p
4. Heniu Prundu Bârgăului 23p
5. Vasas Femina Odorhei 23p
6. Universitatea Galați 18p

Play-out

Miercuri, 17 martie

Universitatea Alexandria – Banat Girls 2-1
Au marcat: Genoveva Roșie (14), Alexandra Nica (43) / Andreea Dumitru (23)

Duminică, 21 martie

11:00 Carmen București – Selena ȘN Constanța
11:00 ACS Fotbal Feminin Baia Mare – Asociația Fotbal Club Fair Play București

Rezultatele Etapei 1:

ACS Fotbal Feminin Baia Mare – Universitatea Alexandria 1-1
ACS Fair Play București – AS CS Carmen 1937 București 8-1
ACS Selena ȘN Constanța – ACS Banat Girls Reșița 1-1

Clasament:

1. Carmen București 15p
2. ACS Fotbal Feminin Baia Mare 14p
3. Universitatea Alexandria 11p
4. Fair Play București 9p
5. Banat Girls 7p
6. Selena ȘN Constanța 1p

Articol de Adi Dobre