Liga 1 Feminin programează în acest weekend meciurile etapei a VI-a. Lovitura de start se va da la Baia Mare, acolo unde se vor întâlni ACS Fotbal Feminin Baia Mare și CSM Alexandria.

După un început de sezon ratat, două înfrângeri în primele două etape, CSM Alexandria și-a revenit și țintește un nou succes după cele cu Vasas și ACS Târgu Mureș. În cele două partide de pe teren propriu din acest sezon, Baia Mare a contabilizat o înfrângere și o victorie.

La Galați, pe stadionul „Siderurgistul”, se vor confrunta duminică ultimele două clasate, gazdele de la Universitatea urmând să primească vizita „lanternei” Fair Play București.

Tot duminică sunt programate alte trei partide interesante, la Comloșu Mare, Târgu Mureș și Giurgiu.

Partida care stârnește însă cel mai mult interes este cea dintre primele două clasate, Universitatea Cluj și Politehnica Timișoara, singurele echipe cu punctaj maxim după cinci etape. În plus, gruparea bănățeană are un golaveraj de invidiat, 50-0! Ambele tabere sunt optimiste înaintea derby-ului.

Constantin Olariu: „Vrem să câștigăm!”

Ioana Bortan, căpitanul echipei „U” Cluj: „Un nou campionat, aceleași obiective! Ne dorim clar o victorie sâmbătă și cred că, atât eu cât și colegele mele, suntem concentrate în această direcție.

Cristina Botojel, „U” Cluj: „Va fi un meci greu. Atât noi cât și Poli ne dorim victoria asta, ceea ce înseamnă că trebuie să luăm toate măsurile pentru a obține cele trei puncte și pentru a rămâne unde ne este locul în clasament. Valoarea noastra își va spune cuvântul și va face diferența.

Alin Cioban, președinte „U” Cluj: „Adversarul de sâmbăta este unul valoros cu multe individualități, unele formate chiar aici la Cluj, cu un staff motivat și profesionist, pregătit să gestioneze asemenea partide. Îi respectăm și ne bucurăm că ne pot oferi concurență,  deoarece oferă implicit valoare fotbalului feminin românesc. Universitatea Cluj nu își poate propune altceva decât victoria în orice partidă indiferent de adversar. Stă în mentalitatea noastră să privim lucrurile astfel. Pentru sâmbătă, ne dorim o partidă fără accidentări, în care valoarea sportivelor și priceperea staff-ului să decidă victoria.”

Constantin Olariu, antrenor „U” Cluj: „Un meci între primele două echipe din Liga 1. Este un meci important pentru noi, dar nu e o partidă decisivă. Vrem să câștigăm, pentru că jucăm acasă și pentru că dorim să demonstrăm că suntem cea mai bună echipă din România.”

Mirel Albon: „Îmi doresc să rămânem pe primul loc și după această etapă”

Politehnica Timișoara a pornit „ca din pușcă” în acest sezon! Formația pregătită de Mirel Albon, cel mai experimentat antrenor din fotbalul feminin românesc, a plecat spre Iclod cu gânduri mari.

Roxana Mirea, Poli Timișoara: „Meciul de sâmbătă cu Unviersitatea Cluj va fi un duel interesant și dificil pe care îl aștept cu mare nerăbdare. Suntem două echipe cu o pregătire bună și jucătoare valoroase, două echipe care vor face tot posibiulul să învingă! Cred că suntem o echipa puternică, mult întărită, care a început acest sezon cu dreptul, iar sâmbătă suntem gata să arătam asta pe teren și să aducem cele trei puncte acasă.

Teodora Meluță, Poli Timișoara: „Va fi un meci intens și sunt sigură că fiecare echipă va da tot ce este mai bun pentru a câștiga. Ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci și sperăm ca lucrurile acestea să se vadă în teren. Consider că jocul nostru s-a îmbunătățit față de sezonul trecut și asta mă bucură enorm pentru că se vede rodul muncii noastre. Cel mai important este să punem în aplicare tot ce am lucrat și sunt sigură că la final vom fi mulțumite de noi. Vrem să luăm cele trei puncte și, ulterior, să ne concentrăm pe celalalte meciuri din campionat, iar jocul nostru să crească.

Cristina Sucilă, Poli Timișoara: „Spre deosebire de sezonul trecut, când nu am avut un start bun, acum, după doar cinci etape, ne-am asigurat atât calificarea în play-off, dar și pe podium. Mergem la Cluj să ne luptăm cu Universitatea Olimpia, campioana României, de la egal la egal. Avem un moral bun. Ne-am pregătit intens pentru acest meci, tocmai de aceea cred că totul depinde de abordarea noastră. Îmi doresc să facem un meci bun, să fie un adevărat derby pentru locul 1.

Mirel Albon, manager Politehnica Timișoara: „Universitatea Cluj – Politehnica Timișoara, derby-ul fotbalului feminin românesc! Chiar sună bine! Din punctul meu de vedere sunt două echipe diferite ca stil de joc. U Cluj, o echipă cu jucătoare cu mare experiență internațională, lucru ce le conferă un avantaj important, Poli e o echipă tânără, plină de elan, care visează la un viitor frumos. Și campania de transferuri din această vară arată o diferență clară de strategie între cele două formații. Meciul e important, dar nu cred că e capital. Sper să fie un meci frumos, să facem o bună propagandă fotbalului feminin din România. Ca obiectiv personal, îmi doresc să rămânem pe primul loc și după această etapă.

PROGRAMUL ETAPEI 6 DIN LIGA 1 FEMININ:

Sâmbătă, 22 octombrie

ora 11:00

ACS Fotbal Feminin Baia Mare – CSM Alexandria
Stadion: „Viorel Mateianu” („Dealul Florilor”), Baia Mare
Arbitri: Bodocan Narcis, , Bălan Marius, Revnic Alin (toți din Cluj)

ora 13:00

AS FC Universitatea Cluj – Politehnica Timișoara
Stadion: „Iclod Arena”, Iclod
Arbitri: Lădar Răzvan (Zalău), Urs George Catalin (Oradea), Kopriva Zsolt (Carei)

Duminică, 23 octombrie

AFC Universitatea Galați – AFC Fair Play București
Stadion: „Siderurgistul”, Galați
Arbitri: Pîrlog Tudorel (Cazasu), Ichim Cristi Daniel, Brăguță Bogdan Florin (ambii din Brăila)

ACS Banat Girls – ACS Piroș Security Arad
Stadion: „Comunal”, Comloșu Mare
Arbitri: Omuț Marius (Satu Mare), Gozman Pop Cristian Dumitru, Urs George Cătălin (ambii din Oradea)

ACS Tg. Mureş 1898 – ACS Vasas Femina Odorheiu Secuiesc
„Academia de Sport Mureşul (Complex Weekend), Târgu Mureș
Arbitrii: Flonta Cătălin Aurelian, Pojar Paul Bogdan, Revnic Alin (toți trei din Cluj)

AS CS Carmen București 1937 – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
Stadion: „Marin Anastasovici”, Giurgiu
Arbitri: Porumbel Valentin (Oltenița), Neagu Gabriel, Cojocaru Ionuț (toți din Călărași

Clasament: 1. Politehnica Timișoara 15p (+52), 2. Universitatea Cluj 15p (+45), 3. Csikszereda 10p, 4. Carmen 9p,  5. Vasas 7p, 6. Alexandria 7p, 7. Banat Girls 6p, 8. Baia Mare 4p, 9. Târgu Mureş 3p, 10. Piroş 2p, 11. Universitatea Galați 1p, 12. Fair Play -2p