Fetele lui Mirel Albon au triumfat cu 4-1 în derby-ul cu FCM Tg. Mureş şi mai au nevoie de un singur succes pentru a-şi asigura şi matematic titlul naţional.
CFF Olimpia UT Cluj a mai făcut un pas spre cîştigarea celui de-al treilea titlu consecutiv de campioană a României, ca urmare a victoriei cu 4-1 înregistrată pe terenul principalei contracandidate, FCM Tg. Mureş, vice-campioana naţională în exerciţiu. Clujencele mai au nevoie de o singură victorie în cele trei etape rămase de disputat din play-off, pentru a deveni şi matematic campioană. Partida de la Tg. Mureş, disputată pe terenul „Transil”, a fost dominată da capo al fine de elevele lui Mirel Albon şi Iulian Szekely, care au rezolvat problema învingătoarei în prima repriză, pe care au încheiat-o cu un avantaj de trei goluri, 3-0. Debutul părţii secunde le-a aparţinut amfitrioanelor, care au marcat golul de onoare şi au avut o bară. „Am avut o perioadă de zece minute în care nu am jucat nimic. Nu e mai puţin adevărat că la 3-0, Mirel Albon şi-a permis să apeleze la junioare. De asemenea, Ştefania Vătafu, cea mai bună jucătoare a noastră, a evoluat nerefăcută 100% din punct de vedere fizic. Nu exagerez dacă spun că am jucat în zece oameni” ne-a declarat Alin Cioban, preşedintele Olimpiei. Să mai scriem că la meci au făcut deplasarea şi reprezentanţi ai autorităţilor locale clujene, iar Olimpia a fost susţinută de o inimoasă galerie, alcătuită din aproximativ 50 de persoane. Olimpia a început meciul în formula: Ganea, Corduneanu, Ficzay, Bortan, Olar, Giurgiu, Voicu, Bâtea, Lunca, Desmerean, Gurz. Au mai jucat: Mihaela Ciolacu, Dariana Indrei, Roxana Prunean (toate junioar) şi consacrata Ştefania Vătafu.

Pentru Olimpia au marcat Voicu (minutele 22 şi 40), Lunca (minutul 36) şi Ciolacu (minutul 87). Onoarea învinselor a fost salvată de Andreea Herczeg, care a marcat din lovitură liberă, în minutul 54.

Într-un alt meci din etapa a 7-a a play-off-ului, Real Craiova s-a impus cu 3-2 pe terenul echipei FC Brazi, după 2-2 la pauză. Dacă Real Craiova şi-a trecut în cont a doua victorie, FC Brazi este singura echipă din play-off fără nici un punct. Partida dintre CFR 1933 Timişoara şi Blue Angel Braşov se va juca pe 11 mai, de la ora 11. Foarte interesantă se arată lupta pentru poziţia secundă. Abondată la titlul neoficial de vice-campioană a României de două sezoane încoace, FCM Tg. Mureş ar putea pierde locul secund în dauna celor de la CFR 1933 Timişoara. Gruparea bănăţeană are însă un program dificil în ultimele trei etape, urmînd să joace atît cu Olimpia, cît şi cu FCM Tg. Mureş.

Alin Cioban ne-a declarat, în premieră, că semifinalele Cupei României la fotbal feminin vor avea loc în aceeaşi zi, pe 5 iunie, la Braşov, pe stadionul „Corona”, cu începe de la ora 15,30. În penultimul act al întrecerii s-au calificat Olimpia Cluj (deţinătoarea trofeului), FCM Tg. Mureş, CFR 1933 Timişoara şi CSS Tîrgovişte. Tragerea la sorţi a partidelor va avea loc azi, la Bucureşti. Finala competiţiei este programată pentru data de 9 iulie, la Alba Iulia.

 

Clasamentul la zi

  1. CFF      Olimpia Cluj              7             7             0             0             32-2       21
  2. FCM Tg.      Mureş                  7             4             1             2             36-12     13
  3. CFR      1933 Timişoara        6             4             1             1             13-15     13
  4. Real      Craiova                      7             2             1             4             10-18     7
  5. Blue      Angel Braşov          6             1             1             4             6-21       4
  6. FC      Brazi                            7             0             0             7             7-36       0

 

Etapa viitoare (19 mai)

  • Blue      Angel Braşov – FCM Tg. Mureş
  • CFF      Olimpia UT Cluj – FC Brazi
  • Real      Craiova – CFR 1933 Timişoara

Sursa:
http://www.ziarulfaclia.ro/liga-1-de-fotbal-feminin-olimpia-cluj-e-aproape-campioana/