Sala ”Horia Demian” din Cluj-Napoca a găzduit luni, 17 decembrie, Gala fotbalului feminin, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune jucătoare din România. 

Astfel, toți președinții de cluburi, antrenorii echipelor și ale loturilor reprezentativelor României au votat și au ales:

Cea mai bună jucătoare a anului: Teodora Meluță (”U” Olimpia Cluj)
Cea mai bună jucătoare din Seria 1, Liga 2: Rita Mitri (Vasas Femina)
Cea mai bună jucătoare din Seria 2, Liga 2: Georgiana Tudor (Luceafărul Filiași)
Cea mai bună jucătoare din Seria 1, Liga 3: Iulia Obreja (Carmen București)
Cea mai bună jucătoare din Seria 2, Liga 3: Ioana Grigoraș (CSM Pașcani)
Cea mai bună jucătoare din Seria 3, Liga 3: Mădălina Boroș (CSM Târgu Mureș)

Ioana Bortan a primit premiul de excelență pentru întreaga sa activitate din anul 2018.

Cred că acest premiu reprezintă rodul muncii mele, dar asta nu înseamnă că o să mă opresc aici. O să continui să muncesc, poate de două ori mai mult, pentru a obține și alte premii, dar și rezultate pozitive cu echipa naționala și de club, în campionatul intern și în Champions League. Chiar dacă anul 2018 nu a fost cel mai bun din perspectiva rezultatelor, am ratat calificarea cu echipa națională și am pierdut Cupa României cu Olimpia, vreau să extrag lucrurile pozitive, să învăț din propriile greșeli, iar primirea acestui premiu la sfârșit de an mă face să îmi doresc și mai mult în viitor”, a declarat Teodora Meluță, fundașul echipei naționale.

De asemenea, au fost acordate premii pentru cele mai bune jucătoare din generațiile 2000-2005 astfel:

  • Melinda Nagy (2000)
  • Ana Vlădulescu (2001)
  • Claudia Pană (2002)
  • Roxana Mirea (2003)
  • Adina Borodi (2004)
  • Anda Jivan (2005)

Jucătoarele au fost premiate de Mihai Stoichiță, Director Tehnic al FRF, și de Ciprian Paraschiv, Manager Dezvoltare Fotbalistică FRF. Organizat în premieră, acest eveniment are scopul de a evidenția performanțele obținute de jucătoarele românce în anul 2018.