La mijlocul lunii februarie, Laura Rus a suferit o ruptură de ligament și o entorsă la gleznă în meciul cu Valencia. După șapte săptămâni de pauză, Laura a revenit pe gazon în meciul cu Real Sociedad, fiind introdusă în minutul 66. Cealaltă româncă a echipei din Huelva, Elena Pavel, a fost integralistă.

A fost un meci dramatic, soarta partidei fiind decisă în ultimele cinci minute. După o primă repriză încheiată la egalitate (1-1), Sporting Huelva a trecut în avantaj în minutul 86 prin golul Cristinei Martín-Prieto. Însă, Real Sociedad a egalat prin Nehikari în minutul 90, ca după doar un minut aceeași jucătoare să aducă victoria echipei sale.

„În primul rând, sunt foarte bucuroasă să revin atât de repde după o accidetare destul de gravă. A fost o perioadă grea, patru săptămâni am stat cu cârje, au urmat trei săptămâni de recuperare. Mi-am dorit enorm să revin pe terenul de fotbal, pentru mine înseamnă mult să joc. Este mult mai mult decât un sport. Pe terenul de fotbal sunt eu însumi și mă definește enorm ambiția de a nu mă da bătută niciodată și să rămân puternică pentru a trece peste orice obstacol întâlnit! Când antrenorul mi-a spus că voi fi pe banca de rezerve la acest meci, m-am bucurat enorm, dar m-a bucurat mai ales faptul că a avut încredere și nevoie să fiu alături de echipă", a declarat Laura Rus pentru www.frf.ro.

Aceasta a vorbit și despre meciul cu Sociedad: "A fost un meci în care am dominat și am avut ocazii de gol. După ce am marcat golul de 2-1 în minutul 86, au urmat minute de coșmar în care echipa pur și simplu a rămas blocată și am primit două goluri pe greșeli care nu se pot face într-un meci de o asemenea importanță! Acum urmează să ne trezim la realitate și să ne dăm fiecare seama de ceea ce nu facem bine și să muncim pentru a nu repeta aceste greșeli din cauza cărora s-au pierdut deja câteva meciuri. Mie îmi doresc enorm să revin 100% și să pot juca tot meciul următor, să îmi ajut echipa și, de ce nu, să marchez din nou”.

Obiectivul echipei Sporting Huelva este de a ocupa un loc în primele opt echipe la finalul campionatului, pentru a participa în Copa de la Reina. Momentan, echipa româncelor se află pe locul 11 cu 25 de puncte, la nouă puncte de locul opt.