După patru ani petrecuți în WK League, prima ligă feminină de fotbal din Coreea de Sud, Laura Rus, vârful de atac al naționalei României, s-a întors în Europa.

Laura, 29 de ani, va evolua cel puțin până la vară pentru formația spaniolă Sporting de Huelva, prima grupare din străinătate la care românca a evoluat după ce a părăsit fotbalul românesc (2007-2010).

Sportiva din Bocșa – Caraș Severin a mai jucat în cariera sa la Pandurii Târgu Jiu (2004-2007), Apollon Limassol (2010), Sporting Huelva (2010–2011), Apollon Limassol (2011-2013), Fortuna Hjørring (2013), Suwon FMC (2013-2015) și Incheon Daekyo (2015-2016).

Prima ediție a Cupei „Laura Rus” a fost un succes

Înainte de a semna cu Sporting de Huelva, Laura Rus a dus la realizare un proiect mai vechi, o competiție care îi poartă numele și care e destinată exclusiv fetelor!

Sala de sport situată în cartierul Nufărul din orașul Bocșa, județul Caraș Severin, a fost neîncăpătoare week-end-ul, la prima ediție a Cupei „Laura Rus” la fotbal feminin.

Inițiatorul proiectului, Laura Rus, jucătoare de bază în echipa națională de fotbal a României, a reușit să aducă la Bocșa patru echipe: Real Craiova, CFR Timișoara, Banat Girls I și Banat Girls II.

Competiția a fost câștigată de echipa Real Craiova, care a învins în finală formația CFR Timișoara, scor 3-2. „A fost superb! Sincer, nu mă așteptam să iasă atât de bine. Am rămas impresionată de calitatea jucătoarelor pe care le-am văzut aici, la Bocșa. Am văzut o dăruire și o ambiție incredibile. Fetele au jucat de parcă aceste meciuri erau ultimele pentru ele. Parcă s-ar fi jucat cu Liga Campionilor pe masă! Asta arată că fotbalul feminin românesc are resurse, are talente. Trebuie doar să le descoperim și să avem grijă de ele”, a declarat, pentru www.frf.ro, Laura Rus.

Echipele participante la Cupa „Laura Rus” au primit, pe lângă trofee și diplome, mingi și tricouri. Reușita primei ediții i-a dat aripi Laurei Rus. „Deja mă sună lumea pentru următoarea ediție! Oamenii vin cu propuneri, cu idei. E un lucru extraordinar, deși ceea ce mă bucură nespus e că am descoperit fete de un talent incontestabil. Ceea ce au realizat antrenorii acestor echipe este extraordinar. Eu nu am nevoie să se scrie despre mine, nu am nevoie de reclamă, vreau doar să ajut fotbalul feminin, pentru că am plecat de jos, știu cum e acolo, am muncit, iar acum culeg roadele. Mi-ar plăcea să văd și alte fete având astfel de inițiative”, a mai spus Laura Rus.