România este una dintre cele 48 de echipe care vor evolua în prima fază din preliminariile Campionatului European pentru junioare Under 19 – Elveția 2018. Tragerea la sorți pentru turul inaugural va avea loc vineri, 11 noiembrie 2016, de la ora 11:00 (ora României), la Nyon.

Iată cum arată cele patru urne valorice:
Urna A: Spania, Franța, Germania, Anglia, Suedia, Olanda, Norvegia, Scoția, Belgia, Danemarca, Rusia, Finlanda;
Urna B: Austria, Irlanda, Italia, Cehia, Portugalia, Islanda, Polonia, România, Serbia, Ucraina, Turcia, Slovenia;
Urna C: Croația, Irlanda de Nord, Ungaria, Azerbaidjan, Grecia, Belarus, Bosnia-Herțegovina, Moldova, Slovacia, Țara Galilor, Muntenegru, Estonia;
Urna D: Insulele Feroe, Macedonia, Cipru, Israel, Albania, Bulgaria, Kazahstan, Lituania, Letonia, Georgia, Armenia, Kosovo.

Vor fi alcătuite 12 grupe din câte 4 formații (în fiecare serie va fi câte o reprezentativă din cele patru urne). Gazda fiecărei grupe va fi stabilită după tragerea la sorți, iar meciurile se vor putea disputa în perioadele 11-19 septembrie 2017 și 16-24 octombrie 2017. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 se vor califica în ultima fază din preliminarii (turul de elită).

În turul de elită, programat în prima jumătate a anului 2018, vor fi șase serii din câte patru formații. Reprezentativele care se vor clasa pe locul 1 și cea mai bună dintre echipele care se vor clasa pe locul 2 se vor califica în Campionatul European pentru junioare Under 19 – Elveția 2018. Formațiile care vor participa în preliminarii și în turneul final vor fi alcătuite din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 1999.