Cea de-a doua etapă a Grupei 1 din prima fază a preliminariilor Campionatului European pentru junioare Under 19 – Irlanda de Nord 2017 a adus o victorie spectaculoasă a României. Sâmbătă, la Grodzisk Wielkopolski, tricolorele s-au impus cu 7-0 în duelul cu Armenia, succes care le menţine pe acestea în cursa pentru turul de elită.

Selecţionerul Florin Bugar a trimis în teren următoarele jucătoare: Georgiana DÂRLE – Erika GERED, Teodora MELUŢĂ, Barbara BARTALIS, Crina TĂMAŞ – Beata AMBRUS, Diana GRECU – Dariana INDREI (61, Alina BOROŞ), Mihaela CIOLACU, Valentina PETRE – Loredana POPA.
Golurile din partida disputată pe stadionul “Groclin Dyskobolia” au fost marcate de Barbara Bartalis (minutul 23), Valentina Petre (31), Beata Ambrus (40), Mihaela Ciolacu (51 şi 72) şi Alina Boroş (63 şi 75). În minutul 37, Teodora Meluţă a ratat un penalty.

Duel cu Norvegia pentru locul 2

Tot sâmbătă, la Plewiska, în cealaltă confruntare din runda secundă a Grupei 1, Polonia a învins Norvegia cu 2-0. În prima etapă, joi, s-au înregistrat rezultatele: România – Polonia 0-2 şi Norvegia – Armenia 8-0.

Înaintea ultimelor meciuri din această serie, clasamentul arată astfel: 1. Polonia 6p (4-0), 2. Norvegia 3p (8-2), 3. România 3p (7-2), 4. Armenia 0p (0-15). Datorită faptului că au câştigat cu Norvegia şi cu România, gazdele grupei nu mai pot pierde primul loc şi sunt deja calificate în ultima fază din preliminarii.

În etapa a 3-a, programată marţi, de la ora 15:00 (ora României), se vor disputa partidele România – Norvegia (la Grodzisk Wielkopolski, pe arena “Groclin Dyskobolia”) şi Armenia – Polonia (la Wronki). Pentru a termina pe poziţia secundă, tricolorele au nevoie de un succes în disputa cu norvegiencele.

Echipele care se vor clasa pe locul 1 şi cele mai bune zece dintre formaţiile care se vor clasa pe locul 2 în cele 11 grupe din prima fază a preliminariilor se vor califica în ultima fază (turul de elită). Clasamentul reprezentativelor de pe poziţia secundă va fi întocmit pe baza rezultatelor pe care aceste echipe le vor obţine cu formaţiile de pe locurile 1 şi 3.

În sezonul 2016-2017, echipele naţionale de junioare Under 19 sunt alcătuite din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 1998.