România și alte 43 de reprezentative vor juca în prima fază din preliminariile Campionatului European pentru junioare Under 17 – Lituania 2018. Tragerea la sorți a grupelor din turul inaugural va avea loc vineri, 11 noiembrie 2016, de la ora 10:10 (ora României), la Nyon.

Iată cum arată cele patru urne valorice:
Urna A: Spania, Franța, Norvegia, Italia, Austria, Anglia, Irlanda, Elveția, Cehia, Suedia, Belgia;
Urna B: Finlanda, Olanda, Scoția, Danemarca, Polonia, Islanda, Serbia, Rusia, Ungaria, Grecia, Portugalia;
Urna C: Belarus, Turcia, Irlanda de Nord, Slovenia, Slovacia, Țara Galilor, Bulgaria, România, Croația, Ucraina, Azerbaidjan;
Urna D: Bosnia-Herțegovina, Macedonia, Muntenegru, Letonia, Israel, Kazahstan, Estonia, Moldova, Insulele Feroe, Georgia, Malta.

Vor fi alcătuite 11 grupe din câte 4 formații (în fiecare serie va fi câte o reprezentativă din cele patru urne). Gazda fiecărei grupe va fi stabilită după tragerea la sorți, iar meciurile se vor putea disputa între 1 august 2017 și 29 octombrie 2017. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cea mai bună dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 se vor califica în ultima fază din preliminarii (turul de elită).

Drumul către Cupa Mondială trece prin Lituania

În turul de elită (fază în care Germania este calificată direct), programat în prima jumătate a anului 2018, vor fi șase serii din câte patru reprezentative. Echipele care se vor clasa pe locul 1 și cea mai bună dintre formațiile care se vor clasa pe locul 2 se vor califica în Campionatul European pentru junioare Under 17 – Lituania 2018. O parte dintre echipele care vor evolua în turneul final se vor califica în Cupa Mondială pentru junioare Under 17 – Uruguay 2018.

Reprezentativele care vor participa în preliminariile și în turneul final EURO 2018 vor fi alcătuite din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 2001.