Echipa națională alcătuită din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 2000 va disputa în această toamnă primele meciuri oficiale. Între 26 septembrie și 1 octombrie, România va evolua alături de Serbia (gazda seriei), Belgia și Ucraina în Grupa 9 a turului inaugural din preliminariile Campionatului European pentru junioare Under 17 – Cehia 2017.

Programul Grupei 9
Etapa 1 (luni, 26 septembrie 2016; ora 16:00, ora României)
România – Serbia, Centrul Sportiv al Federației Sârbe de Fotbal (Stara Pazova)
Belgia – Ucraina, stadionul ”Suvaca” (Pecinci)

Etapa a 2-a (miercuri, 28 septembrie 2016; ora 16:00, ora României)
Belgia – România, Centrul Sportiv al Federației Sârbe de Fotbal (Stara Pazova)
Serbia – Ucraina, stadionul ”Suvaca” (Pecinci)

Etapa a 3-a (sâmbătă, 1 octombrie 2016; ora 16:00, ora României)
Ucraina – România, stadionul ”Suvaca” (Pecinci)
Serbia – Belgia, Centrul Sportiv al Federației Sârbe de Fotbal (Stara Pazova)

Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cea mai bună dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 în cele 11 grupe din prima fază se vor califica în ultima fază (turul de elită). Clasamentul reprezentativelor de pe poziția a treia va fi întocmit pe baza rezultatelor pe care aceste echipe le vor obține cu formațiile de pe locurile 1 și 2.

În turul de elită, vor fi șase grupe din câte patru reprezentative. Echipele care se vor clasa pe locul 1 și cea mai bună dintre formațiile care se vor clasa pe locul 2 se vor califica în turneul final.

Pregătiri: victorii pentru Serbia, înfrângeri pentru Ucraina

Trei dintre cele patru reprezentative din Grupa 9 au disputat în acest sezon meciuri amicale internaționale. România a început stagiunea cu participarea într-un turneu găzduit de Austria, competiție care a avut la start patru echipe: 0-6 cu Germania, 0-7 cu Austria și 2-3 cu Elveția sunt rezultatele care au făcut ca tricolorele să termine întrecerea pe ultimul loc. Apoi, elevele lui Adrian Ambrosie au bifat o remiză, 1-1, și o înfrângere, 2-3, într-o ”dublă” cu Malta, în deplasare.

Serbia a jucat de două ori cu Slovacia, pe teren propriu, și de fiecare dată a câștigat la diferențe mari: 5-0 și 6-1. În ”dubla” cu Belarus, programată în deplasare, Ucraina a pierdut ambele confruntări, cu 1-2 și cu 2-4. Belgia nu a disputat niciun meci amical internațional în acest an competițional.

20 de meciuri internaționale a disputat echipa națională alcătuită din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 2000: a câștigat de 9 ori, a remizat de 5 ori, a pierdut de 6 ori și are un golaveraj de 40-28.

2 jucătoare, Daniela Mateș și Oana Negrea, au evoluat în toate cele 20 de partide pe care le-a disputat România.

8 goluri a înscris Camelia Moraru pentru echipa națională alcătuită din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 2000. Topul marcatoarelor este completat de Mădălina Boroș și Oana Negrea, cu câte șase goluri.