România a câștigat cu 1-0 meciul cu Belgia disputat miercuri, la Stara Pazova, în cea de-a doua etapă a Grupei 9 din prima fază a preliminariilor Campionatului European pentru junioare Under 17 – Cehia 2017. Învingătoarea duelului care a avut loc în Centrul Sportiv al Federației Sârbe de Fotbal a fost decisă de un gol marcat de Alexandra Sfiea, în minutul 16.

Selecționerul Adrian Ambrosie a trimis în teren următoarele jucătoare: Szidonia SALAMON – Iulia ZAMFIR, Melinda NAGY, Raluca BORODI (26, Florentina IONESCU; 68, Bianca BIRIȘ), Ștefania BURCEA – Daniela MATEȘ, Oana NEGREA, Vanessa VIZITIU, Alexandra SFIEA, Genoveva ROȘIE (21, Ana Maria VLĂDULESCU) – Mădălina BOROȘ.

Duel cu Ucraina în ultima etapă

Tot miercuri, în cealaltă confruntare din runda secundă, Serbia și Ucraina au remizat, 1-1, la Pecinci. Luni, în prima etapă, s-au înregistrat rezultatele: România – Serbia 0-1 și Belgia – Ucraina 4-0. Înaintea ultimelor dispute, clasamentul Grupei 9 arată astfel: 1. Serbia 4p (2-1), 2. Belgia 3p (4-1), 3. România 3p (1-1), 4. Ucraina 1p (1-5). În cea de-a treia rundă, programată sâmbătă, de la ora 16:00 (ora României), tricolorele se vor întâlni cu Ucraina, la Pecinci (stadionul ”Suvaca”), iar Belgia se va duela cu Serbia, la Stara Pazova. Dacă vor câștiga meciul cu ucrainencele, elevele lui Adrian Ambrosie vor fi sigure de calificarea în turul următor.

Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cea mai bună dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 în cele 11 grupe din prima fază se vor califica în ultima fază (turul de elită). Clasamentul reprezentativelor de pe poziția a treia va fi întocmit pe baza rezultatelor pe care aceste echipe le vor obține cu formațiile de pe locurile 1 și 2.

În sezonul 2016-2017, reprezentativele de junioare Under 17 sunt alcătuite din jucătoare născute începând cu 1 ianuarie 2000.